Pokret Ne davimo Beograd upozorava javnost na formiranje lažnih zelenih političkih stranaka, organizacija i pokreta koji za cilj imaju zbunjivanje birača i skretanje glasova koalicije MORAMO.

Naprednjački režim nema odgovor na veliku podršku građana autentičnoj zeleno-levoj koaliciji MORAMO i zato želi da plasira svoje lažne zelene u vidu organizacije “Savez90/Zelenih Srbije”.

Organizacija “Savez90/Zelenih Srbije” je u stvari preimenovana “Konzervativna stranka” koja nikada do sada nije učestvovala na izborima. Specifično za ovu organizaciju je to što je u nju za samo par meseci upumpan ogroman novac za iznajmljivanje i brendiranje prostorija u velikom broju gradova, a plaćaju i veoma skupe reklame i plasiranje poruka kod influensera na društvenim mrežama. Osnovna uloga ove partije je da otkine deo glasova istinskim zelenim opcijama u Srbiji, i tako obezbedi dugovečniji opstanak na vlasti Srpskoj naprednoj stranci.

Ime “Savez90/Zelenih Srbije” i logo su u potpunosti kopirani od nemačkih Zelenih. Evropska zelena partija je reagovala saopštenjem osuđujući nastanak lažnih zelenih u Srbiji: “Svesni smo postojanja lažnih zelenih aktera u Srbiji koji koriste vizuelni identitet evropskih Zelenih i drugih evropskih zelenih partija, ali smo uvereni da će građani sami prepoznati legitimne zelene aktere, čije akcije govore više od populizma oportunistista.” – poručeno je iz Evropske partije zelenih, koja je dala podršku članicama MORAMO.

Ovo nije prvi put da se Srpska napredna stranka služi sličnim metodama praveći lažne organizacije koje imaju slično ime kao mi. Naime, na lokalnim izborima 2016. godine je učestvovala organizacija „Patkica – ne Beogradu na vodi“ koju su formirali ljudi koji su učestvovali u radu SNS-a ili  u direktnoj vezi sa režimom.

Krajem 2019. godine, pred lokalne izbore u Šapcu, osnovana je i “Evropska zelena partija”, koja je registrovana kao stranka ruske nacionalne manjine i koja je učestvovala na lokalnim izborima u ovom gradu osvojivši oko 1% glasova. Zanimljivo da ova organizacija nosi u potpunosti isto ime kao međunarodna organizacija zelenih koja okuplja nacionalne članice iz cele Evrope.

Pročitaj i ovo:

Podrška svedoku rasističkog ponašanja policije

Pokret "Ne davimo Beograd" osuđuje ponašanje policijskih službenika na Aerodromu Nikola Tesla, zbog zloupotrebe zakona i rasističkog ponašanja prema putnicima druge boje kože i zemlje porekla iz kojih su doputovali. Ovaj čin je dodatno šokantan, zataškavanjem ove situacije u vidu skandaloznog saopštenja za javnost policije u kome prete prekršajnom prijavom građaninu koji je svedočio rasističkom ponašanju policije i o tome javno govorio. Umesto da sprovedu postupak unutrašnje kontrole i kazne odgovorne, policija se obrušila na očevica koji nije ćutao na kršenje zakona.