Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je otpuštanjem novinarki Suzane Trninić i Tatjane Vojtehovske sa televizije Prva, nastavljeno stezanje kontrole nad medijima u Srbiji. Politički motivisano sklanjanje nepodobnih novinarki dešava se baš u toku dijaloga vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka. Tema ove, kao i prethodne runde sastanaka su upravo mediji i kontrola koju nad njima vrši Srpska napredna stranka.

Dok sa jedne strane vlast učešćem u ovim razgovorima želi da stvori lažnu sliku nekoga ko je spreman na poteze koji bi vodili demokratizaciji zemlje, postizanju fer izbornih uslova i slobodnih medija, sa druge, svojim postupcima nastavlja da guši svako kritičko mišljenje.

Ovakvi licemerni potezi još jednom dokazuju da nema nikakvih pomaka, niti rada, na ostvarivanju zahteva opozicije koji su potpisani i predati u decembru prošle godine, kao ni da nema naznaka da će biti uvažene preporuke organizacija civilnog društva i ekspertskog tima 1 od 5 miliona.

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je bojkot izbora koji nas očekuju sledeće godine prvi korak u borbi za demokratizaciju i slobodu zemlje. U najskorijem periodu ponudićemo predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora na usaglašavanje građanima, akademskoj i stručnoj javnosti, civilnom društvu i ostalim političkim akterima.