Pokret Ne davimo Beograd pokreće jednočasovnu talk-show emisiju “Za dobar grad LIVE” koja će se emitovati uživo na društvenim mrežama. Pilot epizoda emituje se u četvrtak 30. decembra, od 19 časova, na Fejsbuk stranici pokreta, a tema je referendum o promeni ustava. Sa Radomirom Lazovićem koji uređuje i vodi emisiju, razgovaraće Biljana Đorđević, docentkinja Fakulteta političkih nauka i članica Malog veća Ne davimo Beograd.

“Pokrećući ovu emisiju, želimo da otvorimo prostor za razgovor o važnim temama za razvoj naših gradova i društva. Koncept je osmišljen tako da će pored učešća interesantnih gostiju, pratioci na društvenim mrežama moći da se uključe, komentarišu ili postave pitanja na koja ćemo se truditi da odgovorimo. Želimo da sve što radi pokret Ne davimo Beograd, što više približimo ljudima, i ne manje važno, čujemo šta oni misle o našem radu.” – izjavio je Radomir Lazović jedan od autora emisije. Lazović je dodao da se u četvrtak emituje novogodišnje pilot izdanje, a nakon toga emisija će imati redovan nedeljni termin.

O promenama Ustava na referendumu, ali i o drugim aktivnostima i važnim temama za Ne davimo Beograd, u četvrtak u 19 časova, razgovaraćemo sa Biljanom Đorđević, docentkinjom Fakulteta političkih nauka i članicom Malog veća Ne davimo Beograd, koja je ovom prilikom izjavila:
“Nadam se da ćete nas pratiti jer razgovaramo o promeni najvišeg pravnog i političkog akta naše zemlje, koji bi vlast želela da olako izmeni neposredno pred početak izborne kampanje čime se možda i više nego samim sadržajem ustavnih amandmana pokazuje šta vlast misli o značaju ustava. Pokušaćemo da objasnimo da li predložene izmene Ustava zaista rešavaju ogromne probleme u pravosuđu koji itekako imaju uticaja na građane. Pokret Ne davimo Beograd pozvao je građane da glasaju protiv predloženih izmena Ustava, a u emisiji ćemo obrazložiti zašto.”

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je građane da na predstojećem referendumu glasaju protiv predloženih ustavnih promena. Smatramo da promena Ustava ne vodi unapređenju pravosuđa, već stvara novi prostor za manipulacije i nastavak uticaja naprednjačkog režima na pravosuđe i tužilaštvo. Promene Ustava se moraju gledati kao deo šire slike ostvarivanja političkog uticaja na pravosuđe, kako bi naprednjački režim nastavio da koristi našu državu za bogaćenje, siromaši naše građane i devastira našu životnu okolinu.

Pridružite nam se u četvrtak 30. decembra, u 19 časova, postavite pitanja ili ostavite komentare, ali i podelite prenos emisije koji će ići uživo i pozovite prijatelje da gledaju.

Čiji grad?

Pročitaj i ovo:

Srednjovekovno nasleđe na teritoriji Beograda: Slučaj manastira Kastaljan

Dok se u centru grada podižu neprimereni i umetnički bezvredni spomenici, poput onog despotu Stefanu Lazareviću na Starom gradu, postojeće kulturno nasleđe upravo iz perioda njegove vladavine zanemaruje se i ugrožava. O ovome svedoči primer ostataka manastira Kastaljan koji smo obišli povodom najava da se sprema nadogradnja ovog izuzetnog lokaliteta koji ne samo da je zaštićen kao spomenik kulture, već se nalazi i unutar zaštićenog prirodnog dobra.

Plan generalne regulacije uvod u seču Košutnjaka

Planom generalne regulacije Beograda, na koji smo predali stručne primedbe, pripremljen je teren za novi napad na naš Košutnjak. U ulicu Kneza Višeslava planom su postavljena tri kružna toka koja su prekopirana iz plana kojim je investitor Avala Film predvideo seču skoro 30ha šume i protiv koga su građani ustali i sakupili 80.000 potpisa.

Leva obala Dunava pokazala potencijal za promene na referendumu

Beograd je, zajedno sa drugim većim gradovima, jasno rekao NE! promeni ustava, a sa njim i Palilula, teritorijalno najveća beogradska opština, gde je vlasti poverovalo 43.08%, a poverenje uskratilo 56,92% građana. Rezultat na levoj obali Dunava malo drugačiji, DA je zaikružilo 51,74%, a potencijal za promene pokazala su naselja Kotež (52,94%), Krnjača (51.60%) i Borča (50,42%).