Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja“ objavili su plan za skup koji će biti održan 15. jula. Protest je zakazan za subotu sa početkom u 19 sati ispred zgrade parlamenta. Kako je najavljeno, protesti će ove nedelje biti organizovani u preko 30 gradova širom Srbije.

Narodni poslanik Radomir Lazović je rekao da će trasa protesta  biti od trga ispred Skupštine Srbije  do Palate pravde, a zatim će na Mostarskoj petlji biti organizovana blokada auto-puta.

„Ruta će se kretati ulicama Kneza Miloša, Nemanjinom kod Vlade ka spomeniku korupciji, i zatim Savskom ulicom do Palate pravde. Kod Palate pravde će biti obraćanje istaknutih pravnika. Nakon obraćanja ćemo se uputiti ka Mostarskoj petlji gde ćemo nastaviti sa blokadom auto puta kroz Beograd.

U fokusu protesta je pravosuđe i policija.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.