Lokalna grupa Ne davimo Beograd sa Voždovca organizovala je akciju čišćenja autobuske okretnice linija 26 u naselju Braća Jerković. Iako ovu autobusku okretnicu koristi veliki broj građana i građanki ovog dela grada, nemar i nebriga gradske administracije učinili su je punom đubreta, šuta i raznog otpada. Pored akcije čišćenja aktivisti i aktivistkinje su nas štandu razgovarali sa komšijama sa Voždovca o problemima i mogućim rešenjima za naselje Braća Jerković.

“Ovo je sada već naša redovna aktivnost. Znamo da postoje službe koje su zadužene za to da nam kraj ne pliva u đubretu, ali ne možemo da gledamo više količinu otpada koja se nakuplja na zelenim površinama. Na mestu koje smo danas čistili postoji čak tabla komunalne policije upozorava da je bacanje otpada kažnjivo, ali niti se iko obazire, niti službe čiste. Ovde ima i puno šuta, pepla i svačega. Vratićemo se i sledeći put ovde. Moramo da menjamo naš grad na bolje na sve načine” – poručio je Ivan Petrović aktivista Ne davimo Beograd i koordinator lokalne grupe na Voždovcu.

Lokalna grupa Ne davimo Beograd sa Voždovca jedna je od najaktivnijih u okviru pokreta i odgovorna je za brojne akcije u svom kraju. Pored uređivanja i brige o zelenilu, odlaganju otpada i sličnim komunalnim temama, ekipa sa Voždovca je nedavno uklonila grafite mržnje sa zidova, ali i ukazivala na problem sa nedostatkom objakata kulture na ovoj velikoj beogradskoj opštini.

Na ovom linku pročitajte detalnije o tome kako smo organizovali projekciju „Velikog diktatora“ na zidu zatvorenog bioskopa na Voždovcu.

Pročitaj i ovo: