Pokret Ne davimo Beograd doneće odluku o učešću na izborima 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda. Članstvo pokreta pozvano je da se na četvrtoj Skupštini Ne davimo Beograd izjasni o ovom važnom pitanju.

Skupština pokreta Ne davimo Beograd ove godine održava se u dva radna dana kako bi se otvorio prostor za što veće učešće članstva u radnom delu i diskusijama. Na seriji radnih sesija, održanim u nedelju 17. oktobra, diskutovalo se o ključnim pitanjima za naredni period. Pored pitanja učešća u izbornom procesu, razgovaralo se o programskoj agendi pokreta, zatim programsko-ideološkim partnerstvima sa drugim organizacijama u okvirima zeleno-leve grupacije, kao i o saradnji sa drugim organizacijama opozicije kroz predlog “Put do pobede” koji smo nedavno predstavili javnosti. Skupština je i prilika da se unapredi unutrašnje funkcionisanje pokreta, pa je ovaj put diskutovano o izboru lokalnih opštinskih koordinatora i načinu izbora kandidata na izbornim listama, ukoliko se pokret odluči za učešće na izborima.

Na plenarnom delu Skupštine pokreta, koji se i ove godine održava 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda, biće doneta i odluka da li će Ne davimo Beograd učestvovati u izbornom procesu, koji nas na proleće očekuje.

Pročitaj i ovo:

Dobrica Veselinović na protestu: Suprotstavimo se nepravdi i režimskom kriminalu

Govor Dobrice Veselinovića na protestu protiv režimskog nasilja, koji je održan u nedelju 28. novembra. Neposredan povod za protest bilo je nasilje policije i naprednjačkih batinaša koji su napadali građane na blokadama saobraćajnica organizovanim povodom donošenja štetnih zakona o referendumu i eskproprijaciji zemljišta, odnosno posledica koji će ovi zakoni imati na sprovođenje projekta Rio Tinto i drugih dalekosežnih posledica.

Important news from Serbia: Protests and para-police brutality

Expropriation law, lithium mining, referendum law, and the corrupted state of violence have been the main topics lately in Serbia. Thousands of people protested in smaller and bigger places around the country on 27th of November. Violence in the cities of Novi Sad and Zrenjanin escalated, while those in Šabac were confronted not only by policemen’s batons but also sticks, baggers, and even attacked by hammers. The violent hooligans have been proclaimed as ,,citizens… who continued their journey to Belgrade…(for) celebration of the anniversary of the founding of the SNS (Serbian Progressive Party)’’ by pro-government media.