Inicijativa Ne davimo Beograd sa nestrpljenjem očekuje sednicu Etičkog odbora Lekarske komore Srbije na kojoj će se raspravljati o sramnim istupima u javnosti dr Branimira Nestorovića povodom Covid-19 pandemije. Naime, inicijativa Ne davimo Beograd uputila je još u martu ove godine zahtev Lekarskoj komori Srbije da se izjasni povodom Nestorovićevih nastupa u javnosti.

Nakon prvih javnih istupa u kojima su dr Nestorovića i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ismevali zabrinutost građana i na podrugljiv način govorili o posledicama i mogućnostima zaraze korona virusom, Nestorović je nastavio sa štetnim javnim pojavljivanjima dovodeći građane i građanke u zabludu, a šireći neistine smatramo i da je ugrozio zdravlje ljudi.

Prema zvaničnim podacima, od posledica koronavirusa u Srbiji je do danas je preminulo 239 osoba, a preko 11.000 njih je ili je bilo zaraženo. U celom svetu je zbog istog razloga preminulo preko 300.000 ljudi, a zaraženo preko 5 miliona. Svet je stao na par meseci i posledice po naše živote ćemo tek osetiti. Dr Nestorović u tome ne vidi nikakav problem, niti moralnu obavezu, već nastavlja da degradira svoju profesiju i sve hrabre ljude iz medicine koji su na prvim linijama izneli borbu protiv pandemije, a neki dali i svoje živote.

Polazeći od stavova Svetske zdravstvene organizacije, smatramo da bi Lekarska komora Srbije trebalo da obavesti javnost o eventualnom nesavesnom delovanju doktora Branimira Nestorovića i na taj način zaštiti građane i građanke od daljeg širenja neistina.

Pročitaj i ovo:

KOVID-19 i Kosovo: trojna kriza

Dok se većina zemalja sveta suočava sa dvojnom, zdravstvenom i ekonomskom krizom, Kosovo prelazi u trojnu krizu zbog političkih dešavanja.

Ne davimo Beograd pokreće Inicijativu za odbranu Košutnjaka

Podržite potpisom “Inicijativu za odbranu Košutnjaka” i pomozite da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks. Svi potpisnici biće obaveštavani i pozivani na akcije protiv ovog štetnog projekta.