Ne davimo Beograd poziva građane da se, u petak 30. oktobra u 11 časova kod hotela Jugoslavija, pridruže akciji sadnje drveća “Drvo prijateljstva”, koju organizuje udruženje Pravo na grad u saradnji sa Evropskim fondom za Balkan. Akciji će se pridružiti i udruženje Ulica za bicikliste, Šuma peva i Ne davimo Beograd. U Beogradu će biti posađeno ukupno 100 stabala, u petak 30 stabala javora kod hotela Jugoslavije i još 70 stabala 15. novembra na drugoj lokaciji.. Akcija “Drvo prijateljstva” će istovremeno biti održana u 6 gradova našeg regiona, pored Beograda akcija sadnje će biti realizovana u Skoplju, Prištini, Tirani, Podgorici i Sarajevu.

Akciju “Drvo prijateljstva” je pokrenuo Evropski fond za Balkan (EFB), kojom je predviđena sadnja 400 stabala drveća u 6 gradova Zapadnog Balkana. Inicijalna ideja akcije je kompenzacija štete u vidu CO2 emisije nastale kroz sve poslovne letove EFB tokom 2019. godine ali i sve gore stanje životne sredine i aero zagađenje u Srbiji, ali i na teritoriji Zapadnog Balkana.

Kao što je smo više puta isticali dobar grad jeste grad gde nas vazduh ne ubija, jedan od načina da poboljšamo kvalitet života u našem gradu jeste da vodimo brigu o našoj okolini. Cilj ove akcije jeste upravo da pokaže da se regionalno svi suočavamo sa sličnim problemima i da udruženi i solidarni možemo da kreiramo dobar grad i dobar region za sve ljude.

Na akciji će biti poštovane sve epidemiološke zaštitne mere u skladu sa zvaničnim preporukama za zaštitu od Kovida.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.