Inicijativa Ne davimo Beograd održaće dva javna događaja, u Berlinu i San Francisku, sa željom da svoj rad bliže predstavi narastajućoj srpskoj dijaspori, kao i zainteresovanoj međunarodnoj publici. Na događaju u Berlinu, koji je zakazan za 19. oktobar u 18 časova, u Werkstatt Haus der Statistik, Karl-Marx-Allee 1, govoriće Radomir Lazović, a u San Francisku, 25. oktobra u 18 časova u Charlie’s Cafe, 3202 Folsom Street, Inicijativu će predstaviti Dobrica Veselinović. 

Pozivamo naše ljude koji žive u inostranstvu, da nam se pridruže i da nam pomognu u borbi da od Srbije stvorimo zemlju u kojoj se može dostojanstveno živeti i raditi.

Danas smo daleko od tog cilja. Srbija je zemlja sa najvećim ekonomskim nejednakostima u Evropi u kojoj čak 80% stanovništva ima platu manju od prosečne zarade. Prema podacima OEBS-a, od početka ovog veka, Srbiju je napustilo oko 654.000 ljudi. Najviše mladih između 15 i 24 godina. Ovome su doprinele sve prethodne Vlade, a političke partije, ogrezle u korupciju i kriminal, izdale su interese građanki i građana i isključivo su se bavile profitom njima bliske elite. Inicijativa Ne davimo Beograd zato traži podršku i pomoć da vratimo državu u ruke građana. Imamo plan kako da se izborimo da u našim gradovima imamo posao i da za njega budemo adekvatno plaćeni. Da ima lekara da nas leče kada smo bolesni, da javni prevoz funkcioniše, a da je obrazovanje dostupno svoj našoj deci. Najjače oružje u našim rukama su solidarnost i briga za sve naše građane, kao i ljubav prema našoj zemlji.

Inicijativa Ne davimo Beograd se već četiri godine nalazi pod udarom režima. U preko 30 procesa koji se protiv nas vode osuđeni smo na velike materijalne iznose, preko pola miliona dinara, a za njihovo neplaćanje, prete nam kaznama zatvora i plenidbom imovine. Nama, koji ukazujemo na kršenja zakona, sude oni koji u svojoj beskonačnoj gladi za profitom ne prezaju ni od čega. Izbacuju iz domova osiromašene penzionere i radnike, ruše, seku i betoniraju drveće, stavljaju naše reke u cevi, ugrožavaju kulturno-istorijske spomenike, kontrolišu medije, privatizuju institucije… Zato nam je potrebna Vaša pomoć i podrška. Priključite nam se i pomozite nam u borbi da naš grad i našu državu vratimo u ruke građana.

Ova dva događaja u Berlinu 19. oktobra i u San Francisku 25. oktobra, biće prilika da se zahvalimo na dosadašnjoj podršci svim prijateljima i saborcima inicijative Ne davimo Beograd iz dijaspore.

O načinima kako je moguće uplatiti pomoć Ne davimo Beograd, možete pogledati na sajtu inicijative: https://nedavimobeograd.rs/uclani-se/doniraj/

Takođe, inicijativu je moće podržati i preko platforme za priupljanje sredstava Gofundme:
https://www.gofundme.com/f/dont-let-belgrade-drown

Nećemo odustati od borbe za naš grad i našu državu, zato slične događaje prikupljanja podrške i prezentacije rada inicijative Ne davimo Beograd planiramo i u drugim gradovima.

Pozovite prijatelje preko Facebook događaja:

BERLIN: www.facebook.com/events/1352900924874616

SAN FRANCISKO: www.facebook.com/events/533203704151162