Ne davimo Beograd se danas obratio nadležnim gradskim institucijama, gradskoj inspekciji i službama opštine Voždovac povodom katastrofalnog stanja javnih površina na ovoj opštini. Slična situacija je i u svim drugim delovima grada, a razlog zašto izdvajamo Voždovac je činjenica da smo već dva puta organizovali čišćenje istih javnih površina iza okretnice 26 u naselju Braće Jerković, jer se njima očigledno niko ne bavi.

akcije-ciscenja

Od nadležnih smo zahtevali da postavi dovoljno masivnih i odgovarajućih kanti za smeće duž cele okretnice autobusa 26, da celokupnu zelenu površinu temeljno očiste od nagomilanog šuta i kabastog otpada, kao i da je redovno održavaju jer će u suprotnom ona postati divlja deponija kakvih već ima previše. Sa vrlo malo ulaganja, ova parcela može postati lep zeleni prostor koji će značajno podići kvalitet života u naselju Braća Jerković.

akcije-ciscenja2

Ovog vikenda, u subotu 20. februara, od 11 časova, aktivisti i aktivstkinje Ne davimo Beograd će ponovo organizovati akciju čišćenja okretnice autobusa 26. Istog dana, zakazali smo još jednu akciju čišćenja, na Čukaričkoj padini, a nalaženje zainteresovanih je zakazano u 12 časova, kod Kijevske 10.

akcije-ciscenja3

Ne davimo Beograd je organizovao veliki broj akcija čišćenja različitih krajeva Beograda sa namerom da skrenemo pažnju javnosti na činjenicu da nam je grad sve više pretrpan đubretom i zagađen. Ne davimo Beograd ima plan kako da reši pitanja zagađenja, kako da unapredimo tretman otpada i reciklažu i napravimo od Beograda dobar grad za sve. Pridružite nam se!

Pročitaj i ovo:

Stojmenović za HBS: Zelene politike i solidarnost za pravednije društvo

Pre šest godina grupa građana i građanki nezadovoljnih načinom razvijanja glavnog grada udružila se i osnovala Inicijativu Ne davimo Beograd. Inicijativa je nastala kao lokalni društveni pokret koji je i institucionalno i vaninstitucionalno, učestvovanjem u javnim raspravama ali i građanskim protestima, ukazivao na štetnost projekata izgradnje Beograda na vodi da bi se tokom godina razvila u relevatnog političkog aktera koji se zalaže za razvijanje grada koji je u skladu sa potrebama njegovih stanovnika.

Dobrica Veselinović, panker koji voli da popravlja Beograd

U novom izdanju podcast-a „Život na srpskom”, Dobrica Veselinović daje odgovore na neka važna i neka manje važna pitanja: 1) kakav bi čovek trebalo da vodi prestonicu Srbije i čiji je "naš grad"; 2) odgovara na prozivke Gorana Vesića, ali i onih koji kažu da je previše fin za politiku; 3) otkriva kako živi i u čemu uživa kad ne popravlja Beograd; 4) o spomeniku Stefanu Nemanji, ali i o panku; 5) o javnom nadmetanju za kuću na Vračaru; 6) o pivu ispred dragstora, o gradskom prevozu; 7) o bajkama i "komadiću koji nedostaje" i još mnogo toga...