U subotu 5. oktobra, na protestu “1 od 5 miliona”, jedan od govornika biće i aktivista inicijative Ne davimo Beograd, Vladimir Radojičić. On će okupljenim građanima predstaviti “Deklaraciju o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju” i pozvati ih da ne pristaju na lažirane izbore, već da se uključe u aktivnu kampanju bojkota.

Deklaracija o bojkotu izbora je dokument kojim je inicijativa Ne davimo Beograd predstavila plan puta do slobodnih i poštenih izbora i izlaska iz krize u kojoj je kriminalna politička elita okupirala našu državu. Građani i građanke se pozivaju da ne učestvuju na lažiranim izborima i da ne ćute, dok se preko njihovih leđa prelama nezasita glad za profitom korumpirane političke elite.

Borba za slobodne medije, poštene izbore i suprotstavljanje nasilju protiv političkih neistomišljenika je iznad pojedinačnih političkih interesa partija, to nije borba za funkcije i mandate, to je borba za slobodu svih nas. Zato je inicijativa Ne davimo Beograd pozvala sve građane i građanke, ali i političke, sindikalne, medijske, stručne i druge organizacije da javno podrže deklaraciju i aktivno se uključe u kampanju bojkota.

Na protestu u subotu će biti prilika da se, na mobilnom štandu Ne davimo Beograd, građani i građanke prijave za učešće u narednim akcijama i aktivno doprinesu borbi za slobodnu i demokratsku Srbiju.

 

PROČITAJTE TEKST DEKLARACIJE: LINK