Pokret Ne davimo Beograd smatra da je skandalozno to što gradonačelnik koristi svoju poziciju za promovisanje ratnih zločinaca. Nedavnim izborom gradskog veća je takođe gradonačelnik pokazao da će nastaviti tradiciju koja je specifična za vlast SNS-a a to je da oko sebe okuplja ratne zločince i kriminalce. Jasno je da oni politički prostor koriste za širenje tenzija, sukobe a ne za pomirenje i politike koje bi građanima omogućile da žive dostojanstven život.

Uobičajeno je da se gradovi bratime sa gradovima što može da bude dobra podloga za saradnju i to nije upitno. Umesto da zajedno krenemo da rešavamo probleme koji ne poznaju granice kao što je zagađenje vazduha, vidimo da je cilj njegove politike da stvara još veće podele. Ono što je razlika jeste da Šapić to koristi kako bi dalje širio nacionalizam, dok mi našu regionalnu saradnju zasnivamo na borbi protiv zagađenja, predlozima za unapređenje regionalne železnice, boljeg saobraćaja u našim gradovima ili smanjenja društvenih nejednakosti.

Pročitaj i ovo:

Skupština da se uključi u istragu poslovanja Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj

Poslanici Zeleno-levog kluba - Ne davimo Beograd podneli su predloge za obrazovanje anketnog odbora povodom rušenja u „Savamali” i komisije za utrvđivanje činjenica o Ugovoru o “Beogradu na vodi”. Podnošenjem ovih predloga želimo da poručimo da ne odustajemo od utvrđivanja istine o dešavanjima u Savamali i raskrinkavanju projekta „Beograd na vodi” koji finansiraju svi građani i građanke Srbije, a od koga koristi ima samo privatni investitor i sa njima povezani funkcioneri iz državnog vrha.

Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.