Aktivisti i aktivistkinje Ne davimo Beograd danas su fizički napadnuti u centru grada kada su se spremali da organizuju razgovor sa građanima u javnom prostoru. Nepoznato lice je napalo jednu od aktiviskinja pokreta i uz govor mržnje i pretnje otelo propagandni materijal pokreta. Teži incident je izbegnut kada su se drugi aktivisti uključili, a nepoznato lice pobeglo sa lica mesta. O ovom napadu je obaveštena policija.

Pokret Ne davimo Beograd nalazi se sada već godinama na udaru režima Srpske napredne stranke i njihovih satelita ekstremnih desničara. Godinama smo na meti režimskih tabloida, sudskih procesa, prisluškivanja i praćenja kojima se pokušava sabotiranje rada pokreta, a napadane su i naše prostorije u koje su nepoznati počinioci tri puta pokušali upad. Ni u jednom od ovih slučajeva policija i tužilaštvo nisu pronašli i procesuirali odgovorna lica.

Pročitajte o pokušajima upada u naše prostorije na linku.

Kada ovakvi napadi nisu direktno organizovani od Srpske napredne stranke i njihovih satelita, oni su posledica atmosfere linča koju stvaraju režimski tabloidi Alo, Informer, Kurir i Srpski Telegraf, kao i televizija Pink ili Happy. Optužujući aktiviste pokreta da žele da su “izdajnici”, “plaćenici”, “rušitelji države” ili čak tvrdeći da “želimo da ubijemo predsednika” oni stvaraju atmosferu u kojoj je nasilje prema nama opravdano.

Ovakvi napadi govore nam samo da se vlast plaši i da smo sve bliži smeni režima, a ovo je posebno slučaj u Beogradu gde je pokret Ne davimo Beograd duplirao svoju podršku u prethodne tri godine. Ne samo da nas napadi neće uplašiti, već nam oni ulivaju snagu i odlučnost da se borim da oslobodimo Beograd, zaustavimo sve štetne projekte kriminalne vlasti i od našeg grada napravimo dobar grad za sve.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Imamo plan za efikasan javni prevoz u Mladenovcu

Koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila je Mladenovac, osvrnula se na problem saobraćaja u ovom delu grada i iznela plan na koji način će javni prevoz u Mladenovcu učiniti efikasnijim. Građani i građanke Mladenovca svakodnevno su zaglavljeni u gužvama, gde da bi stigli do Beograda zbog škole ili posla, neretko provedu više od 4 sata u prevozu.