Napadi na inicijativu Ne davimo Beograd nastavili su se i trećim incidentom u prethodnih nedelju dana. Naime, nakon sinoćnjeg gostovanja Dobrice Veselinovića na tribini o pravima LGBT+ osoba, u okviru beogradske nedelje ponosa, na štabu Ne davimo Beograd osvanuli su grafiti mržnje i kukasti krstovi. Dan ranije, kao i prošle nedelje, u naše prostorije su nepoznata lica pokušala upad preko terase. O svim ovim incidentima obaveštena je policija koja nije uzela snimke kamera sa okolnih zgrada.

Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke koji su preko svojih satelita vršili najrazličitije pritiske na naš rad. Još od otpočinjanja protesta protiv rušenja u Savamali, zatim za vreme predizborne kampanje 2018. godine, ali zapravo bez prestanka, naši aktivisti su prisluškivani, prećeno nam je sa najviših državnih funkcija i od strane naprednjačkih satelita bliskih ekstremnoj desnici, a često smo bili i meta praćenja. Takođe, za ovih par godina, na meti smo preko 30 pravnih procesa kojima žele da nas iznure i sabotiraju naš rad.
Bez obzira da li se u prethodna tri slučaja radi o tome da su kriminalne vlasti i njihovi sateliti direktno poslale počinioce ili je u pitanju samoinicijativna akcija inspirisana atmosferom linča koja je u režimskim medijima stvorena protiv nas, ovakvi pokušaji zastrašivanja ne mogu nas pokolebati u borbi za naš grad.

Pročitaj i ovo:

Nova akcija sadnje stabala: Drvo prijateljstva u 6 gradova regiona

Pridružite se regionalnoj akciji sadnje drveća “Drvo prijateljstva” u petak 30. oktobra, u 11 časova, ispred hotela Jugoslavija. Akcija će istovremeno biti održana u 6 gradova našeg regiona, pored Beograda akcija sadnje će biti realizovana u Skoplju, Prištini, Tirani, Podgorici i Sarajevu.

Ogradama protiv pešaka

Akcijom gradskih službi na početku ulice Braće Jugovića, ovog vikenda pomereni su pešački prelazi i podignute su ograde koje onemogućavaju prirodne pravce kretanja pešaka.