Ne davimo Beograd pozdravlja odluku udruženja “Ujedinjeni protiv kovida” da pred Lekarskom komorom pokrene postupak zbog povrede Etičkog kodeksa dr Branimira Nestorovića. Podsećamo da smo se već dva puta, u martu i maju prošle godine, obraćali Lekarskoj komori i zahtevali da se izjasne o njegovim sramnim istupima u javnosti.

Nakon prvih javnih istupa u kojima su dr Nestorovića i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ismevali zabrinutost građana i na podrugljiv način govorili o posledicama i mogućnostima zaraze korona virusom, Nestorović je nastavio sa štetnim javnim pojavljivanjima dovodeći građane i građanke u zabludu, a šireći neistine smatramo i da je ugrozio zdravlje ljudi.

Najnovije izjave: ‘Glumili smo epidemiju, sve sa koronom je izmišljeno. Testiranje ne vredi ništa, kao ni vakcinacija, a od COVID-a se ne umire. Niko neće da mi plati usavršavanje da dokažem da KOVID ne postoji’“ su šamar u lice svim onim medicinskim radnicima i radnicama, ljudima koji su oboleli, preminuli i koji će tek oboleti od ove bolesti.

Smatramo da svi učesnici javnog života moraju snositi odgovornost za svoje stavove iznete u javnosti, a posebno oni od čijeg stava zavise životi ljudi, kao što je ovde slučaj.

Pročitaj i ovo:

Stojmenović za HBS: Zelene politike i solidarnost za pravednije društvo

Pre šest godina grupa građana i građanki nezadovoljnih načinom razvijanja glavnog grada udružila se i osnovala Inicijativu Ne davimo Beograd. Inicijativa je nastala kao lokalni društveni pokret koji je i institucionalno i vaninstitucionalno, učestvovanjem u javnim raspravama ali i građanskim protestima, ukazivao na štetnost projekata izgradnje Beograda na vodi da bi se tokom godina razvila u relevatnog političkog aktera koji se zalaže za razvijanje grada koji je u skladu sa potrebama njegovih stanovnika.

Dobrica Veselinović, panker koji voli da popravlja Beograd

U novom izdanju podcast-a „Život na srpskom”, Dobrica Veselinović daje odgovore na neka važna i neka manje važna pitanja: 1) kakav bi čovek trebalo da vodi prestonicu Srbije i čiji je "naš grad"; 2) odgovara na prozivke Gorana Vesića, ali i onih koji kažu da je previše fin za politiku; 3) otkriva kako živi i u čemu uživa kad ne popravlja Beograd; 4) o spomeniku Stefanu Nemanji, ali i o panku; 5) o javnom nadmetanju za kuću na Vračaru; 6) o pivu ispred dragstora, o gradskom prevozu; 7) o bajkama i "komadiću koji nedostaje" i još mnogo toga...