Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da bi proevropske stranke trebalo da na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima nastupe na jednoj listi.

“Smatramo da je zbog specifičnosti trenutka u kome se nalazimo, najbolje da sve proevropske opozicione organizacije, organizatori protesta ‘Srbija protiv nasilja’, izađu zajedno na izbore. Sada već postoje ozbiljna istraživanja koja pokazuju da bi se na ovaj način ostvario bolji rezultat, a u narednim danima mi ćemo uzeti u obzir još istraživanja na osnovu kojih bi trebalo doneti odluku na koji način je najbolje izaći na izbore kako bi se ostvarila pobeda”, rekao je on.

Dodao je da je prema dokumentu “Dogovor za pobedu”, koji su potpisali organizatori protesta “Srbija protiv nasilja”, moguć izlazak i u više kolona proevropske opozicije, “ukoliko to daje bolji rezultat”.

“U narednim danima očekujemo finalizaciju dogovora, a stav Zeleno-levog fronta – Ne davimo Beograd je da bi najbolje bilo izaći na zajedničkoj listi”, naglasio je Lazović.

Prema njegovim rečima i na vanrednim beogradskim izborima trebalo bi da se nastupi kao i na republičkim, zajedno na jednoj listi proevropske opozicije.

“Zeleno-levi front – Ne davimo Beograd je najveća opoziciona partija u Beogradu, prema istraživanjima drugi smo odmah posle SNS-a i daćemo najveći doprinos promeni u Beogradu. S kolegama ćemo razgovarati o kandidatu za gradonačelnika, a ja smatram da bi najbolje bilo da to bude Dobrica Veselinović”, kazao je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.