Pokret Ne davimo Beograd, zajedno sa drugim organizacijama iz zeleno-leve grupacije, pozvao je građane Srbije na protest „Protiv državnog kriminala“ u subotu, 16. oktobra, u 12 časova, ispred Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj 22, u Beogradu.

– Naprednjačka vlast nije samo umešana u organizovani kriminal, ona je na njegovom čelu. Mi moramo da pokažemo da je ovakvo stanje neprihvatljivo – kaže za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

„Ukoliko kao društvo to dozvolimo, bojim se da ne možemo da očekujemo bilo šta drugo osim da se u sopstvenoj državi osećamo kao robovi kriminalaca na vlasti. Ako ćute tužilaštvo, sudovi, javni servisi i mediji, sve institucije, uostalom, građani ne smeju ćutati. Naprednjačka kriminalna hobotnica mora odgovarati za zlodela koja sprovode u kojima strada naše društvo“, rekao je Lazović za list Danas.

Pogledajte detaljnu najavu protesta i pozovite svoje prijatelje, komšije, kolege, sve one za koje smatrate da im je dosta državnog kriminala.

Lazović ističe da su „njihova kršenja zakona direktno povezana sa time što nema dovoljno kreveta u bolnicama, što autobus ne dođe kad ga čekamo ili što nema para za pomoć socijalno ugroženima“.

– To mora svima biti jasno. Svojim zlodelima oni kradu od našeg života i budućnosti naše dece – zaključuje Radomir Lazović.

U saopštenju Ne davimo Beograd, između ostalog, navodi se da „dok se dva klana u vrhu vlasti, jedan Nebojše Stefanovića, a drugi Aleksandra Vučića, obračunavaju jedan sa drugim u loše režiranoj farsi, svima je jasno da je naprednjačka partijska klika ne samo povezana, već vodeći deo organizovanog kriminala koji je okupirao našu državu“.

– Svima, osim tužilaštvu koje ćuti dok su organizovani kriminal, korupcija i nabacivanje poslova podobnim “investitorima” svakodnevna stvar u Srbiji. Dokazano je da je ministar finansija, Siniša Mali, vlasnik 24 stana u Bugarskoj i da ih nije stekao na legalan način. A njegova 24 stana su samo jedna od mnogih afera i krađa u koje je umešan. Šta radi tužilaštvo? Ćuti! – piše u pozivu na protest NDB.

Potom se ističe : „Premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrom policije, Aleksandrom Vulinom i narodnim poslanikom Vladimirom Đukanovićem, staje u odbranu osumnjičenih za najveću plantažu narkotika u Evropi. Šta radi tužilaštvo? Ništa“.

Protest u subotu 16. oktobra organizuju Pokret Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju, Aleksandar Jovanović Ćuta, Izbor za našu opštinu, Politička platforma Solidarnost, uz, kako se navodi, očekivanje podrške i drugih organizacija i pojedinaca.

U najavi protesta se podseća da se navršava dve godine od kada je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Valjeva, obavestio javnost da sadašnji ministar odbrane, Nebojša Stefanović, i njegov otac, parama građana prodaju oružje iz Krušika.

– Šta radi tužilaštvo? Progoni Aleksandra Obradovića, piše u saopštenju Ne davimo Beograd.

Dodaje se da Novica Tončev, ministar koji bi trebalo da brine o nerazvijenim opštinama, zapravo otvara mrežu offshore firmi.

– Šta radi tužilaštvo? Ništa. A povrh svega, veze predsednika države Aleksandar Vučić sa ubicama iz Belivukovog klana su na nivou porodičnih. Ovo su samo neke od brojnih veza naprednjačke vrhuške sa organizovanim kriminalom. Jasno su ih dokazali neustrašivi nezavisni i istraživački novinari, a sada su potvrđeni i u Pandorinim papirima. Tužilaštvo, policija, sudovi, nacionalni mediji i sve druge institucije sistema okreću glavu. Zato vas pozivamo da pokažemo da nećemo ćutati dok nam kriminalna partijska klika otima državu i porobljava društvo. Građani su jači od kriminalaca na vlasti! – zaključuje Pokret Ne davimo Beograd.

Pročitaj i ovo:

Protestne akcije ”Pravosuđe u crvenom” održane u 23 grada

Za vreme održavanja Protesta protiv državnog kriminala, na koji je pozvala zeleno-leva grupacija organizacija, u 23 grada širom Srbije, organizovana je akcija “Pravosuđe u crvenom” kojom smo poručili da je došao poslednji trenutak, crveni alarm, da se naše društvo obračuna sa kriminalcima na najvišim državnim funkcijama. Aktivisti su se okupili i istakli crvenu boju ispred tužilaštava, sudova, opština i drugih institucija koja u u njihovom gradu simbolizuju nepravdu i bezakonje.

Govor Biljane Đorđević na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Biljane Đorđević, koja se obratila okupljenim građanima, a pored nje na protestu su govorili i Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.  

Govor Radomira Lazovića na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Radomira Lazovića, koji se obratio okupljenim građanima, a pored njega govorila je i Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.