Pozivamo vas na protest “Protiv državnog kriminala” jer nam državom upravljaju organizovani kriminalci sa najviših državnih pozicija. Zato, protest u subotu 16. oktobra u 12 časova, ispred Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj 22.

Dok se dva klana u vrhu vlasti, jedan Nebojše Stefanovića, a drugi Aleksandra Vučića, obračunavaju jedan sa drugim u loše režiranoj farsi, svima je jasno da je naprednjačka partijska klika ne samo povezana, već vodeći deo organizovanog kriminala koji je okupirao našu državu. Svima, osim tužilaštvu koje ćuti dok su organizovani kriminal, korupcija i nabacivanje poslova podobnim “investitorima” svakodnevna stvar u Srbiji.

Dokazano je da je ministar finansija, Siniša Mali, vlasnik 24 stana u Bugarskoj i da ih nije stekao na legalan način. A njegova 24 stana su samo jedna od mnogih afera i krađa u koje je umešan. Šta radi tužilaštvo? Ćuti!

Premijerka Ana Brnabić, zajedno sa ministrom policije, Aleksandrom Vulinom i narodnim poslanikom Vladimirom Đukanovićem, staje u odbranu osumnjičenih za najveću plantažu narkotika u Evropi. Šta radi tužilaštvo? Ništa.

Navršava se dve godine od kada je hrabri Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Valjeva, obavestio javnost da sadašnji ministar odbrane, Nebojša Stefanović, i njegov otac, našim parama prodaju oružje iz Krušika. Šta radi tužilaštvo? Progoni Aleksandra Obradovića.

Novica Tončev, ministar koji bi trebalo da brine o nerazvijenim opštinama, zapravo otvara mrežu offshore firmi. Šta radi tužilaštvo? Ništa.

A povrh svega, veze predsednika države Aleksandar Vučić sa ubicama iz Belivukovog klana su na nivou porodičnih.

Ovo su samo neki od brojnih veza naprednjačke vrhuške sa organizovanim kriminalom. Jasno su ih dokazali neustrašivi nezavisni i istraživački novinari, a sada su potvrđeni i u Pandorinim papirima. Tužilaštvo, policija, sudovi, nacionalni mediji i sve druge institucije sistema su pod kontrolom režima. Zato vas pozivamo da pokažemo da nećemo ćutati dok nam kriminalna partijska klika otima državu i porobljava društvo.

Pozovite svoje prijatelje preko Fejsbuk najave na ovom linku.

Građani su jači od kriminalaca na vlasti!

Pokret Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju, Aleksandar Jovanović Ćuta, Izbor za našu opštinu, Politička platforma Solidarnost, a očekujemo podršku i drugih organizacija i pojedinaca.

Pročitaj i ovo:

Protestne akcije ”Pravosuđe u crvenom” održane u 23 grada

Za vreme održavanja Protesta protiv državnog kriminala, na koji je pozvala zeleno-leva grupacija organizacija, u 23 grada širom Srbije, organizovana je akcija “Pravosuđe u crvenom” kojom smo poručili da je došao poslednji trenutak, crveni alarm, da se naše društvo obračuna sa kriminalcima na najvišim državnim funkcijama. Aktivisti su se okupili i istakli crvenu boju ispred tužilaštava, sudova, opština i drugih institucija koja u u njihovom gradu simbolizuju nepravdu i bezakonje.

Govor Biljane Đorđević na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Biljane Đorđević, koja se obratila okupljenim građanima, a pored nje na protestu su govorili i Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.  

Govor Radomira Lazovića na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Radomira Lazovića, koji se obratio okupljenim građanima, a pored njega govorila je i Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.