Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas FoNetu iz Berlina da će predstavnici opozicije sagovornike u Bundestagu informisati o planu predsednice Skupštine Ane Brnabić za ispunjavanje preporuka ODIHR u kojem nema ništa u rešavanju ključnih problema – pritiscima na birače, funkcionerskoj kampanji, biračkom spisku i medijima.

Lazović je rekao da delegacija iz Beograda, koju čine još zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, boravi u Nemačkoj na poziv Odbora Bundestaga za evropske poslove i da će se sutra obratiti nemačkim poslanicima.

Prema njegovim rečima, on je dan ranije u Berlinu kako bi se sastao sa poslanicima Hrišćansko-demokratske unije (CDU), jer smatra da postoji opšte slaganje, bez obzira na pripadnost različitim političkim grupacijama, da su izborne manipulacije i krađa glasova na izborima u Srbiji neprihvatljive.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.