Поводом тврдњи градског менаџера Горана Весића изнетих у Београдској хроници на РТС-у, а које су пренели бројни медији, обавештавамо ону јавност која још гаји неке илузије о истинитости речи које излазе из Весићевих уста, да активисти иницијативе Не давимо Београд нису учествовали у оштећењу фонтане на Славији, ни детерџентом, ни на друге начине.

Бројне протестне акције којима указујемо на штетност разних авантура градске власти постале су заштитни знак иницијативе Не давимо Београд. Увек станемо јавно иза онога што радимо. Ако будемо одлучили да рашрафимо овај певајући споменик корупцији, бесмислу и ревизионизму на Славији о томе ћемо унапред обавестити јавност а након самог чина послати саопштење и пратеће фотографије, као што смо то радили и досад. За разлику од бахатих насилника на власти, ми наше акције спроводимо потпуно отворено и уз позив јавности да нам се у њима прикључи. Ове тврдње градског менаџера су део двогодишње прљаве кампање против нас којом се грађани доводе у заблуду, а свака критика онемогућава.

Ако “врх градске власти” заиста хоће да ухвати изгреднике који ноћу оштећују туђу имовину, позивамо их да ставе фантомке на главе и погледају у огледало. Ипак, циљ ових оптужби је да се скрене пажња са катастрофалне реконструкције трга Славија. После свих проблема који су направљени у моторном, пешачком и бициклистичком саобраћају на Славији, јуче су испливала сведочанства о лошим грађевинским радовима.

На фотографијама које смо јуче поделили на друштвеним мрежама можете видети да је материјал којим је урађено поплочавање испуцао на јако пуно места, да су плоче услед лоше поставке подигнуте, накривљене и испале, а да читава поља недостају и спојеви се крње. Иницијатива Не давимо Београд указивала је пуно пута да је реконструкција трга Славија урађена противно интересу грађана. Никакав детерџент то не може да опере…

Slavija je proglašena otvorenom i gotovom već barem 3 puta u zadnjih nekoliko meseci. Došlo je vreme za zatvaranje.Ko će to da plati?

تم نشره بواسطة ‏‎Ne davimo Beograd‎‏ في 15 مارس، 2018