Nepoznata lica ponovo su pokušala upad u prostorije Ne davimo Beograd. Ovo je drugi put u prethodnih nedelju dana kako su naše prostorije na meti. Počinioci su sa terase kancelarije pokupili zastavu i obeležja inicijative, obzirom da su im ona jedino bila dostupna. Nemamo nikakve sumnje da se radi o organizovanom napadu i pokušaju zastrašivanja. Incident je prijavljen policiji koja za razliku od prošlog puta nije izašla na uviđaj, a ni ovaj, ni prethodni put policija se nije potrudila da pogleda snimke sa okolnih kamera.

Detalje o prethodnom incidentu pogledajte na LINKU.

U prethodnom periodu aktivisti inicijative Ne davimo Beograd bili su česta meta Gorana Vesića preko režimskih tabloida. Zbog pokretanja gradskih pitanja kao što su seča šume na Košutnjaku, korupcija, rasprodaja simbola grada, Beograđanke i Sava Centra, zatim probijanja rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica, trpeli smo najgrublje uvrede zamenika gradonačelnika Beograda. Na taj način svesno su doprineli atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši sve one koji se usude da govore o njihovim štetnim projektima ili kršenjiima zakona.

Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Pored blaćenja u medijima, prisluškivani su nam telefoni, praćeni smo od strane policije ali i partijskih jurišnika, a našim aktivistima je prećeno veliki broj puta.

Sve ovo za nas je samo dokaz da je borba Ne davimo Beograd ne samo ispravna i značajna, već i da se vlast plaši novih i neukaljanih ljudi. Vreme je da ovim bahatim nasilnicima vidimo leđa i Beograd vratimo u ruke građana. Prva prilika za to biće beogradski izbori.

Pročitaj i ovo:

Nova akcija sadnje stabala: Drvo prijateljstva u 6 gradova regiona

Pridružite se regionalnoj akciji sadnje drveća “Drvo prijateljstva” u petak 30. oktobra, u 11 časova, ispred hotela Jugoslavija. Akcija će istovremeno biti održana u 6 gradova našeg regiona, pored Beograda akcija sadnje će biti realizovana u Skoplju, Prištini, Tirani, Podgorici i Sarajevu.

Ogradama protiv pešaka

Akcijom gradskih službi na početku ulice Braće Jugovića, ovog vikenda pomereni su pešački prelazi i podignute su ograde koje onemogućavaju prirodne pravce kretanja pešaka.