Nelegalna gradnja obala reka nije karakteristična samo za Savski nasip, već je i obala Dunava sve češće meta privatizacije bahatih pojedinaca. Kako smo se uverili na licu mesta, na potezu od restorana “Dunavske terase” trenutno postoji oko trideseta nelegalnih vikendica, a nove niču velikom brzinom. Pored velikog broja objekata, na lokaciji postoji i mini ergela konja. Naš terenski tim je u obilasku ovog područja primetio veliki broj građevinskih mašina, radnike i kamione koji su vršili nasipanje stotina kubika zemlje i izvodili betoniranje obala. Obim radova je izuzetno veliki pa je jasno da se oni odvijaju uz prećutno ignorisanje nadležnih institucija.

Uvidom u katastar lako je utvrditi da su objekti izgrađeni nelegalno i bez dozvola, te da je u pitanju zemljište u javnom vlasništvu.  Nažalost slučaj gradnje u Višnjici je još jedan od pokazatelja da trenutna gradska administracija ne samo da ne želi da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, nego više ni krije da dopušta privilegovani pojedinci mogu da rade šta god žele.

Ne davimo Beograd ponavlja da su obale reka prirodno i javno dobro koje mora biti dostupno svima. Izborićemo se da Beograd bude dobar grad za sve, gde važe jednaka pravila, gde se zakoni poštuju i gde gradska uprava služi građanima i štiti prirodne resurse.
Ne davimo Beograd

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Danas: Vučić prisilu i zastrašivanje naziva demokratijom

Mi nemamo ništa protiv kampanje od vrata do vrata, ali i te kako imamo protiv zastrašivanja građana koje aktivisti SNS sprovode kada u ovakvu kampanju idu sa biračkim spiskovima koje ne bi smeli da kod sebe imaju, niti bi smeli da obične građane koji im nisu dali saglasnost za korišćenje njihovih podataka pozivaju na dan izbora ili im kucaju na vrata pritiskajući ih da izađu na izbore i glasaju za SNS – ističe za Đorđević za Danas.

Dok Srbija stoji pod pandemijom, Vesić u kafani sa ćebadima na prozorima

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kojima se vidi Goran Vesić kako lumpuje u kafani sa živom muzikom i ćebadima na prozorima, pokret Ne davimo Beograd zahteva njegovu hitnu smenu. Vesić je pored zamenika gradonačelnika Beograda i člana kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, pa je njegova odgovornost u tome i veća, a ponašanje skandalozno i za svaku osudu.

Milenijum tim tužio Ne davimo Beograd

Građevinska kompanija „Milenijum tim” tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.