Danas je u Prvom prekršajnom sudu u Beogradu počelo suđenje aktivisti inicijative Ne davimo Beograd Dobrici Veselinoviću zbog organizovanja protesta zbog smrti dvoje radnika na gradilištu “Beograda na vodi”.

Ovom prilikom Dobrica Veselinović je izneo sledeću odbranu:

Mi sudske pozive ne izbegavamo. Mi se ne krijemo iza poznatih roditelja, niti pokušavamo da rupama u zakonu i drugim metodama zaobiđemo kazne.

Da, krivi smo što smo 14. septembra 2018.godine ispred Vlade Srbije organizovali protest “Koliko vredi život u Srbiji” kao reakciju na smrt dvoje radnika na gradilištu “Beograda na vodi”.

Da, krivi smo što smo organizovali protest na kojem smo optužili Vladu i resorno ministarstvo građevine da su odgovori na smrt radnika.

Da, ja Dobrica Veselinović kao organizator prihvatam punu odgovornost za ovaj čin, i spreman sam da nosim sve posledice za njega.

Podsećamo da je u toku 2018. godine na gradilištima širom Srbije 53 radnika je izgubilo život, dok je više stotina teže i lakše povređeno na radu. Od januara 2013. do kraja 2017. godine, čak 187 osoba preminulo je zbog povreda na radu.

Ne davimo Beograd nastaviće i ubuduće da organizuje proteste, akcije i reagovanja na brojna kršenja ljudskih i radnih prava u našoj zemlji.