Narodna poslanica Biljana Đorđević predstavila je na početku prvog skupštinskog zasedanja “Zeleno levi klub – Ne davimo Beograd – Moramo”. Poslanički klub koji čini pet narodnih poslanika i poslanica koristiće sve dostupne institucionalne mehanizme kako bi zastupao borbu protiv socijalnih i ekonomskih nejednakosti, borio se za prava građana i za zaštitu životne sredine.

“Koristićemo sva dostupna sredstva da zagovaramo zeleno-leve ideje i našu politiku i suprotstavićemo se vlasti kontinuiteta i njihovim štetnim odlukama” – navela je Đorđević objasnivši da će poslanički klub učestvovati na radnim sednicama, u radu skupštinskih odbora i delegacija, pokretati postupake za ocenu ustavnosti i zakonitosti, formiranje anketnih odbora i komisija, kao i inicirati javna slušanja kako bi se razotkrile afere vlasti i uticalo na rešavanje važnih društvenih pitanja.

Biljana Đorđević je novinarima u holu parlamenta predstavila i prvi potez Zeleno-levog kluba u Narodnoj skupštini. Naime, u toku dana su naši poslanici i poslanice uputili zahtev da se formira anketni odbor za ispitivanje okolnosti koje su dovele do pogibije osam rudara u rudniku Soko.

Ne davimo Beograd će u Narodnoj skupštini delovati u samostalnom poslaničkom klubu pod nazivom „Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, MORAMO”, koji će činiti pet narodnih poslanika i poslanica, i to:

* dr Biljana Đorđević, docentkinja na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu,

* dr Jelena Jerinić, redovna profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu,

* dr Đorđe Pavićević, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu,

* Robert Kozma, politikolog i

* Radomir Lazović, radnik u kulturi.

Šef poslaničkog kluba biće Radomir Lazović, a zamenica šefa Biljana Đorđević.

Pročitajte kakva će biti naša strategija rada, mehanizmi koje ćemo koristiti i glavne teme koje ćemo pokretati u tekstu “Početak rada Ne davimo Beograd u Narodnoj skupštini”

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.