Na godišnjicu fantomskog rušenja u Hercegovačkoj ulici, 24. aprila, dok građani protestuju ispred njenog sedišta, firma Belgrade Waterfront, organizuje otvaranje umetničke izložbe u galeriji Progres.

Prave izložbu za vreme protesta građana!

U najavi ovog događaja, firma za čije potrebe su maskirani fantomi demolirali Hercegovačku ulicu, Belgrade Waterfront, poziva građane “da zajedno stvaraju jedinstveni umetnički doživljaj Beograda”.
Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da se radi o bestidnom, jeftinom pokušaju skretanja pažnje javnosti sa činjenice za ovaj zločin već tri godine niko nije odgovarao, kao i iskorišćavanju umetnika u svrhe pranja imidža ove kompanije, direktno odgovorne za otimanje Savskog amfiteatra od građana Begrada.
Za potrebe projekta Beograd na vodi, gradski čelnici su prvo organizovali rušenje objekata u ovoj ulici, da bi nakon što su uhvaćeni na delu, ceo državni aparat bio uključen u zataškavanje ovog zločina, ali i gušenje kritike kroz pretnje, pritiske i podmetačine prema ljudima koji su na zločin ukazivali.

U isto vreme, u sredu 24. aprila, u 18 časova u Hercegovačkoj ulici ispred “Geozavoda” na godišnjicu rušenja, inicijativa Ne davimo Beograd organizuje protest “Za grad bez fantoma na vlasti”. Bitnije od obeležavanja godišnjice ovog događaja je činjenica da danas ceo Beograd oseća posledice ove rušilačke politike nasilnika na vlasti.

Štetni projekti, kao što je koncesija i izgradnja spalionice na deponiji u Vinči ili potpuno neopravdane avanture u vidu beogradske gondole, mega jarbola ili muzičke fontane, pored finansijskog opterećenja budžeta grada i republike, ostavljaju za sobom nemerljivu štetu i na kulturno-istorijsko nasleđe našeg grada, ali i na svakodnevni život građana. Odsecanje i zatvaranje centra grada za javni saobraćaj, zatim svesno nerešavanje problema Savskog nasipa i zaštite od poplava, trgovanje vodoizvorištima, obalama reka ili javnim prostorom, kao i vanredno stanje na zakrčenim gradskim ulicama dovode nas do zaključka da je Beograd, pod kriminalnom vlašću naprednjaka i koalicionih partnera, pred pucanjem.

Skup počinje u sredu, 24. aprila u 18 časova, u Hercegovačkoj ulici, ispred “Geozavoda”.

Vidimo se!