Pozivamo vas da večerašnji “Aplauz u 8” posvetimo medicinskom osoblju, ali i onim ljudima koji pomažu zaštiti i bezbednosti građana Srbije praveći preko potrebne maske i vizire za sprečavanje zaraze.

Na prvoj liniji odbrane ljudskih života nalaze se brojni medicinski radnici i pomoćno osoblje, koje ulaže velike napore da sačuva svaki život i utiče na suzbijanje pandemije, izlažući svoje živote riziku od COVID-19. Vesti koje smo dobili o tome da je doktorka iz Niša preminula od posledica zaraze, govore nam koliko je situacija ozbiljna. Izražavamo žaljenje i saučešće.

Uključite se u grupu Aplauz u 8 i zovite prijatelje. Širimo solidarnost i podršku za sve naše ljude:
https://www.facebook.com/groups/630424531110543

Svedoci smo domišljatosti i spremnosti naših građana i građanki koji u svojim domovima, malim preduzećima i poslovima koriste znanje koje imaju da pomognu sveopštoj zaštiti od zaraze. Dok jedni pomažu tako što kroje i šiju maske, drugi sofisticiranom tehnologijom 3D štampe prave vizire za zaštitu očiju medicinskog osoblja.

Smatramo da je u ovim trenucima jako bitno ukazati na dobre primere brige za druge, solidarnosti, podrške za ugrožene, bilo da su oni doktori na prvoj liniji odbrane od COVID-19 ili ljudi koji ostaju bez posla usled ekonomskih posledica pandemije.

Potpišite peticiju protiv zloupotrebe pandemije COVID-19 u dnevno političke svrhe. Njome zahtevamo da se građanima obraćaju stručnjaci sa konkretnim informacijama i preporukama: Da Vučić ućuti, a struka govori!