Чланови и чланице иницијативе Не давимо Београд обележили су за викенд неодржаване и проблематичне јавне површине на Чукаричкој падини и послали поруку надлежнима да не раде свој посао. Акција обележавања уследила је након што су се надлежне службе, ЈКП „Градска чистоћа“ и ЈКП „Зеленило Београд“, оглушиле на претходну акцију у којој смо, на Дан планете земље, очистили паркиће, игралиште и део око степеништа које води ка Бановом брду, а које користи доста школараца из овог краја.

Активисти и грађани обележили су места о којима ЈКП „Градска чистоћа“ и ЈКП „Зеленило Београд“ очигледно не воде рачуна на одговарајући начин, она која прете да постану депоније, на којима су неопходне нове канте или на којима се постојеће не празне, такође обележена су и места на којима су сломљене или недостају клупе или други мобилијар како би она заиста служила свим гађанима. Посебно нам је драго што су нам се придружили родитељи са нашим најмлађим суграђанима који су заједно исписивали поруке на заставицама.

Иако смо указивали и раније на ова места и чистили ове просторе, очигледно је да се ништа није променило у односу јавних служби према потребама грађана Чукаричке падине. Захтевамо да јавни простори који нас окружују буду уређени и функционални за све грађане како би у њима уживали. Чукаричани не заслужују да живе окружени смећем.

Не давимо Београд / Чукаричка група

*У галерији изнад фотографије са обележавања неодржаваних простора и чишћења организованог на Дан планете земље