Inicijativa Ne davimo Beograd sa nestrpljenjem očekuje sednicu Etičkog odbora Lekarske komore Srbije na kojoj će se raspravljati o sramnim istupima u javnosti dr Branimira Nestorovića povodom Covid-19 pandemije. Naime, inicijativa Ne davimo Beograd uputila je još u martu ove godine zahtev Lekarskoj komori Srbije da se izjasni povodom Nestorovićevih nastupa u javnosti.

Nakon prvih javnih istupa u kojima su dr Nestorovića i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ismevali zabrinutost građana i na podrugljiv način govorili o posledicama i mogućnostima zaraze korona virusom, Nestorović je nastavio sa štetnim javnim pojavljivanjima dovodeći građane i građanke u zabludu, a šireći neistine smatramo i da je ugrozio zdravlje ljudi.

Prema zvaničnim podacima, od posledica koronavirusa u Srbiji je do danas je preminulo 239 osoba, a preko 11.000 njih je ili je bilo zaraženo. U celom svetu je zbog istog razloga preminulo preko 300.000 ljudi, a zaraženo preko 5 miliona. Svet je stao na par meseci i posledice po naše živote ćemo tek osetiti. Dr Nestorović u tome ne vidi nikakav problem, niti moralnu obavezu, već nastavlja da degradira svoju profesiju i sve hrabre ljude iz medicine koji su na prvim linijama izneli borbu protiv pandemije, a neki dali i svoje živote.

Polazeći od stavova Svetske zdravstvene organizacije, smatramo da bi Lekarska komora Srbije trebalo da obavesti javnost o eventualnom nesavesnom delovanju doktora Branimira Nestorovića i na taj način zaštiti građane i građanke od daljeg širenja neistina.

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.