Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.  

Kada se 14.jula ove godine u Ulici kraljice Marije desila velika havarija vodovodne cevi i izazvala poplavu, stanari te ulice su već pretpostavili šta ih čeka. Naime, istu situaciju su već doživeli u septembru 2019. godine kada je tokom velike i mučne rekonstrukcije ulice ta ista cev eksplodirala samo 30 m “uzvodno”, napravivši veliki krater i poplavu koja je zahvatila čitav kraj. I tad su se okupili zvaničnici gradske vlade i zabrinuto gledali u rupu, cokćući jezikom,  a onda otišli i sve ostavili tako da zjapi narednih nekoliko meseci. Ista slika se ponovila i ovog 14. jula, kada se nakon havarije teatralno pojavio novi gradonačelnik Šapić sa ekipom i dao par bombastičnih izjava za štampu. Ekipa je posekla stogodišnji platan, zatrpala rupu, razvuka traku sa zastavicama i obustavila tramvajski saobraćaj. A onda su i Šapić i ekipa nestali bez traga i glasa. Rupa je ostala. Niko je nije ni obišao već više od dve nedelje.

Podsećamo da je pokret Ne davimo Beograd zahtevao hitnu istragu i krivičnu odgovornost izvođača, i gradskih funkcionera zbog katastrofalno izvedenih radova prilikom rekonstrukcije poteza od Zoološkog vrta do Ruzveltove ulice u Beogradu. 

Pročitajte detaljnije: Krivična odgovornost za propuste u rekonstrukciji “Zelenog bulevara”

Pročitaj i ovo:

Koalicija “Biramo Beograd” potpisala sporazum

Predstavnici koalicije "Biramo Beograd", koju čini šest dosadašnjih članica "Srbija protiv nasilja" obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

Biramo Zrenjanin!

Predstavnici sedam opozicionih političkih stranaka potpisali su sporazum o formiranju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin".

Formirana koalicija Biramo borbu, biramo Užice!

Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.