Dobrica Veselinović: Kule na Bežaniji doneće ozbiljne probleme ovom delu grada

Ako želi da radi u javnom interesu, komisija za planove odbaciće plan za izgradnju solitera na Bežaniji. U suprotnom građane očekuju novi problemi sa povećanjem gustine naseljenosti, gužvama, uništavanjem zelenila... - izjavio je Dobrica Veselinović i poručio da pokret Ne davimo Beograd podržava građane ovog dela grada koji su opravdano nezadovoljni. Grupa građana „Inicijativa Bežanija ostaje – Kosa Prkosi“ podnela veliki broj stručnih primedbi na ovaj plan i sakupila peticiju koju je podržalo preko 6000 ljudi.

31. 05. 2022.|

Odlaganjem konstituisanja Skupštine Vučić kupuje vreme

Aleksandar Vučić je danas položio zakletvu pred starim sazivom raspuštenog parlamenta, a to se uklapa u njegu taktiku odugovlačenja sa konačnim završetkom izbornog procesa, prolongiranjem konstituisanja novog saziva Skupštine i odlaganjem formiranjem Vlade. Cilj naprednjaka je što veće odugovlačenje jer je većina za novu Vladu još uvek neizvesna.

31. 05. 2022.|

Veselinović na Zagrebačkom plenumu pozvao na što bližu regionalnu saradnju

Govoreći na Zagrebačkom plenumu posvećenom regionalnoj saradnji zemalja Zapandog Balkana, Dobrica Veselinović je poručio da „Dolazi novo političko doba i generacije političara koje se neće plašiti da se zauzmu za prave vrednosti i neće kalkulisati njima zbog dnevnopolitičkih poena”.

30. 05. 2022.|

Robert Kozma za Nedeljnik: Pravo glasa omogućiti mladima starijim od 16 godina

Mladi vrlo dobro znaju šta ih tišti, šta bi trebalo promeniti u njihovom kraju, koji sadržaji nedostaju, pa zašto im onda ne bi bilo dopušteno da se i politički organizuju povodom toga, izjavio je Robert Kozma za Nedeljnik.

29. 05. 2022.|

Mirijevo na udaru investitorskog urbanizma!

Kao da se čekalo da prođu izbori, pa da se krene sa sečom drveća, betoniranjem zelenila i izgradnjom višespratnica na brojnim zelenim površinama širom Mirijeva. Naime, na nekoliko odvojenih lokacija na Mirijevu planirana je izgradnja novih zgrada, čime će se osetno smanjiti broj zelenih površina, povećati gustina naseljenosti, dodatno napregnuti postojeća saobraćajna i sva druga infrastruktura, a potencijalno ugrozila i statika terena. Pored toga, na području Bajdine, sprema urbanizacija oko 66 hektara zemljišta, koje je sada oko 80% prirodno regulisana zelena površina.

29. 05. 2022.|

Upozoravali smo na mogućnost stravične nesreće na Pančevcu

Nesreća sa stravičnim ishodom na Pančevačkom mostu mogla je biti izbegnuta da je most na pravi način bio obezbeđen i održavan. Na mostu je trebalo biti postavljana elastoodbojna ograda između pešačke staze i kolovoza, što je je i zakonska obaveza upravljača puta.

23. 05. 2022.|

Predstavljanje odbornika i odbornica u skupštini grada Beograda koalicije “Za dobar grad – Moramo”

U utorak 24.5. od 10 časova u prostoru Miljenko Dereta (Dobračina 55a) biće predstavljeni izabrani odbornici i odbornice koalicije “Za dobar grad - Moramo” koju čine Ne davimo Beograd, OGP Akcija, Ekološki ustanak, Izbor za našu opštinu Batajnica, Politička platforma Solidarnost i Forum Roma Srbije.

21. 05. 2022.|
Go to Top