Inicijativa Ne davimo Beograd podržava borbu građana i građanki Zvezdare da sačuvaju svoje zelene površine od proširenja ulica, sužavanja trotoara i pretvaranje jednog od najlepših parkova na Zvezdari u parking. Inicijativa Ne davimo Beograd podnela je primedbe na Nacrt plana detaljne regulacije kojim se ove štetne izmene predviđaju. 

Podsećamo da je primedbe na Nacrt plana, kojima se traži očuvanje i zaštita zelenih površina, uputilo i preko 1200 žitelja ovog ugroženog područja okupljenih. Građani i građanke ne žele da njihovo zdravlje i kvalitet života budu ugroženi zagađenjem i bukom, da njihova deca i ljubimci nemaju gde da se igraju i da ostanu bez mesta okupljanja i uživanja kojih u našem gradu ima sve manje. Neformalna grupa “Sačuvajmo zelenu Zvezdaru”, koja okuplja građane nezadovoljne nacrtom plana, nastaviće da prikupljaja potpise za peticiju koju će uputiti nadležnima.

Zvezdara je poznata po velikoj energiji i borbi koju su građani pružili kada su u prošlosti druge zelene površine u kraju bile ugrožene, pa su tako sačuvani Peti park i Šljunkara, a zaustavljeno je dalje uništavanje Zvezdarske šume.  

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da građani moraju biti pitani i njihovo mišljenje uvaženo kada se donose odluke o razvoju grada. Divljanje investitorskog urbanizma koji umesto interesa građana, brani i hrani nezasitu glad korumpirane političke elite prema profitu, već je ostavilo brojne sive tragove na mapi našeg grada.