Otvorena građanska platforme AKCIJA, Ne davimo Beograd i Ekološki ustankak danas su i zvanično zaključili sporazum o formiranju koalicije MORAMO.

Koalicija MORAMO predstavlja novu i autentičnu zeleno-levu opciju na političkoj sceni Srbije, koja će na aprilskim parlamentarnim i lokalnim izborima za grad Beograd građanima ponuditi priliku za zajedničku borbu i glasanje ZA: za našu zemlju, vodu i vazduh, za solidarnost i bolji životni standard svih građanki i građana, za prava za sve, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, za dobar grad i normalan život u Srbiji.

Ključne teme na kojima će se bazirati zajednički rad u okviru koalicije MORAMO su svakako ekologija i borba za zdravo životno okruženje. U društvu sa ovako izraženim ekonomskim nejednakostima, kao što je Srbija, jedno od najvažnijih pitanja kojima ćemo se baviti je socijalna pravda, odnosno borba za bolje uslove života i rada građana. Budućnost u koju gledamo ne može biti ostvarena bez velikog ulaganja u obrazovanje. Urbanistički razvoj naših gradova mora biti takav da stvara gradove koji pripadaju građanima, a ne tajkunima koji popunjavaju svaki metar javnog prostora. Pored ovih tema za našu koaliciju je važno da se ostvari suštinska decentralizacija Srbije koja podrazumeva donošenje više značajnih odluka na lokalu, blizu građana, i lokalni ekonomski razvoj, a ne da sve počinje i završava se u Beogradu. Pandemija nam je pokazala koliko je naš zdravstveni sistem u rasulu i da moramo uložiti velike napore da obezbedimo negu i neophodno lečenje svim našim građanima.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.