Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ saopštava da im se od početka kampanje uništava predizborni reklamni materijal, ali i da njihovi aktivisti trpe pretnje na društvenim mrežama.

Uništavanje bilborda i plakata koalicije „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ je svakodnevna pojava. Čim je naš reklamni materijal postavljan, počelo je i uništavanje. Bilbordi u naselju „Mala Amerika“ su dva puta potpuno uništeni. Gotovo kao po komandi, nepoznata lica su pod okriljem noći, uništavala i naše plakate. Gotovo sve. Očito je da je neko naredio da broj 5 i naziv koalicije ne sme da se vidi. Podsećamo, radi se i materijalu koji je uredno plaćen, kao i prostor za reklamirenje – kažu u saopštenju.

Kako ističu na društvenim mrežama zabeležene su i pretnje njihovoj koaliciji i aktivistima.Najavljuju se nove akcije uništavanja plaćenih materijala koalicije, ali se preti aktivistima i njihovim porodicima. Koalicija „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ nastavlja borbu i ne plaši se ovih huligana. Sve pretnje ćemo prijaviti policiji, pa neka nadležni organi pokažu da li u ovoj zemlji postoje Ustav i zakoni – nastavilja se u saopštenju.

Koaliciju „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ čine Zeleno-levi front, Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije-Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije i Srbija centar-Zdravko Ponoš.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.