Zeleno-levi front Subotica najstrože osuđuje vandalizam pojedinaca koji su uništili natpise na mađarskom jeziku na ulazu u naš grad.

Prouzrokovanje po potrebi međuetničkih tenzija je sastavni deo taktike gradske vlasti da građani i građanke zaborave na infrastrukturne, urbanističke i bezbednosne propuste koji im se svakodnevno odvijaju pred očima.

Uništavanje natpisa na mađarskom jeziku, sporni koncert Baje Malog Knindže i Dan grada koji pokazuje nedostatak jedinstva postali su, nažalost, ono što će Subotičani upamtiti sa ovogodišnjih proslava Dana grada i Zavičajnih dana.

Poverenik ZLF u Subotici –  Luka Vučinac

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.