Večeras je na platou ispred Skupštine grada Beograda, Zeleno-levi front poslao jasnu poruku javnosti da će se do kraja boriti za oslobođenje Beograda od nelegalne vlasti Srpske napredne stranke.

Aktivisti i članovi Zeleno-levog fronta, uključujući Zelenu omladinu Srbije i Autonomni ženski front, su ispred Skupštine grada razvili baner sa porukom: Beograd zaslužuje poštene izbore! Osim Zeleno-levog fronta, ovoj akciji su prisustvovali i naši prijatelji iz zelene porodice iz Italije, Nemačke, Švedske, Poljske, i Gruzije, koji su u poseti Beogradu.

“Danas poručujemo jednostavnu i zdravorazumsku istinu. Beograd i Srbija zaslužuju poštene izbore. Danas zajedno sa mladima iz Zelene omladine Srbije i Federacije mladih zelenih iz cele Evrope stojimo ujedinjeni u borbi za više solidarnosti, više poštovanja ljudskih prava i više demokratije. Znamo da u Beogradu ima ljubavi za sve ljude. I znamo da će Beograd na kraju svakako pobediti”, poručio je Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta.

“Moja je nada da ćemo sa ovom borbom i specifično akcijama poput ove pokazati da su prvi korak za bolju Srbiju i bolji Beograd – bolji izborni uslovi. Dolazak naših evropskih prijatelja na ovu akciju, pokazuje da su naše dve borbe ujedinjene”, kaže Andrej Zlatović, portparol Zelene omladine Srbije.

“Ovde smo jer smo posvećeni cilju da Srbija uđe u Evropsku uniju. Ona je na međi istoka i zapada, u srcu Evrope. Želimo da pokažemo da podržavamo borbu društva Srbije za slobodne i poštene izbore”, rekao je Emil Šenkir, predstavnik Nemačkih mladih zelenih i kandidat za Evropski parlament u Nemačkoj.

Zeleno-levi front nastavlja borbu za ispravljanje izbornih uslova i poštovanje volje građana na beogradskim izborima 2. juna. Do pobede!

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.