Naša poslanička grupa je jedna od najredovnijih na svim zasedanjima, što javno potvrđuju čak i predstavnici režima, pa smo tako svi i učestvovali na ovoj sednici i po ovoj tački dnevnog reda, a na naša narodna poslanica Jelena Jerinić je poslednjeg dana rasprave otputovala u Madrid na Evropski forum za podršku porodici, tako da smo uspeli čak i da imamo prisustvo na ovom važnom naučnom forumu. Iako su pokušali da pripišu opoziciji da ne dolazi na zasedanje, Ana Brnabić nije imala izbora već da prizna da je naša poslanička grupa Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd uvek tu, i da se naši poslanici uvek javljaju za reč koristeći svaku priliku kako bi oponirali naprednjačkoj vlasti.

Kada se pogleda iskorišćeno vreme u raspravama, mi smo iskoristili bukvalno svaki sekund i jako smo ponosni na to. Apsolutno smo posvećeni smeni SNS-a, a učešće na svim diskusijama u Narodnoj skupštini nam je važno i zbog prenosa na RTS-u. Velika većina građana nema priliku da na drugi način čuje naše stavove i zato ćemo se mi truditi da iskoristimo sve mogućnosti da ljudima objasnimo da je došlo vreme za promene.

Iako imamo samo pet narodnih poslanika i poslanica, mi smo grupa koja je u ukupnom zbiru najviše vremena provela za govornicom, a Radomir Lazović je o predlogu za formiranje anketnog odbora o masovnim ubistvima u Ribnikaru i okolini Mladenovca govorio tačno 7 sati, 26 minuta i 41 sekundu što je ubedljivo najduže ukupno obraćanje po nekoj tački u ovom sazivu. Lazović je takođe i jedan od najaktivnijih narodnih poslanika sa preko 200 obraćanja u ovom sazivu, a naša poslanička grupa je u prve tri po prosečnom broju obraćanja u odnosu na broj narodnih poslanika.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.