U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, u Užicu je zvanično otvorena kancelarija lokalnog odbora.

“Ne davimo Beograd je odavno prerastao lokalni karakter i nakon osam godina političkog delovanja u Beogradu, želimo da našu autentičnu borbu usmerimo na oslobađanje svih gradova Srbije. U Skupštini Grada Beograda smo najveća opoziciona odbornička grupa, a naš Zeleno-levi poslanički klub je među najborbenijima u Narodnoj skupštini. Pod sloganom Ne damo Srbiju, poručujemo da će se Zeleno-levi front boriti za to da u svakom gradu možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi.” – izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba.

Jovanka Lučić u ime inicijativnog lokalnog odbora iz Užica kaže da je “Užice je među prvim gradovima u Srbiji u kom se osniva gradski odbor ove stranke. Razlog za to su zajedničke građanske vrednosti i sličnost problema sa kojima se suočavamo. Naš grad je na ivici ekološke katastrofe – osim aerozagađenja, upitni su i kvalitet vode i zemljišta. Predstavnici vlasti zanemaruju goruće probleme grada i bave se menjanjem urbanog identiteta, uništavajući simbole grada, daleko starije od njih samih. Politika za koju se zalažemo, neophodna je kako bi se osetio boljitak u svakodnevnom životu.”

Koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić, rekao je “da je otvaranje kancelarije u Užicu još jedan korak ka izgradnji nove zeleno-leve političke snage i u Zapadnoj Srbiji i na nacionalnom nivou. U narednih mesec dana planiramo potpisivanje ugovora o zajedničkom delovanju i sa drugim lokalnim političkim pokretima, ali i otvaranje kancelarija opštinskih i gradskih odbora Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju u Nišu, Somboru i drugim gradovima širom zemlje”.

Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalnom nivou i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Foto: Božidar Živanović/Beta

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.