Zeleno-levi front najoštrije osuđuje događaje usmerene protiv narodnog poslanika Đorđa Miketića, kandidata za odbornika Skupštine grada Beogradu na listi “Srbija protiv nasilja” na predstojećim izborima. Uznemiravajuće je da su privatne fotografije gospodina Miketića zloupotrebljene, što predstavlja direktan napad na njegovu privatnost i integritet. Još više zabrinjava činjenica da je porodica poslanika Miketića postala meta uznemiravanja, čime se prelaze granice političke borbe, ulazi u sferu ličnog i ide se ka tome da se teroriše čitava jedna porodica.

Posebno smo zgroženi izjavama predsednika Aleksandra Vučića koje su prethodile ovim događajima. Njegovo gostovanje na TV Pink veče pre napada i implicitne najave ovakvih akcija su nedopustive i pokazuju ozbiljan nedostatak političke odgovornosti i etike ali i razmere zloupotrebe državnih institucija za borbu sa političkim neistomišljenicima.

Zeleno-levi front smatra da ovakvi događaji predstavljaju opasnu eskalaciju političke netolerancije i zastrašivanja. Zahtevamo od nadležnih organa da hitno istraže ove incidente i preduzmu mere protiv svih koji su učestvovali u ovom sramnom činu. Politika nikada ne sme biti izgovor za nasilje, zlostavljanje i ugrožavanje osnovnih ljudskih prava.

Pozivamo sve političke aktere, medije i građane da se uzdrže od širenja mržnje i nasilja. Politički dijalog mora biti zasnovan na poštovanju, toleranciji i konstruktivnoj debati. Samo tako možemo izgraditi zdravu i demokratsku društvenu atmosferu u kojoj su svi građani zaštićeni i poštovani.

Pročitaj i ovo: