Zeleno-levi front Niš izražava duboku zabrinutost zbog dodatnog opterećivanja građana i građanki Niša i okoline a koja proizilazi iz uvođenja nove stavke na računima za vodu u iznosu od 231 dinar. Smatramo da je nedopustivo da se i onako siromašnim stanovnicima grada Niša nameću nove dažbine, bez jasnih naznaka na šta će novac biti trošen.

Po odluci Nadzornog odbora JKP Naissus, 19.07.2023. Gradsko veće grada Niša dalo je saglasnost za uvođenje nove stavke na računima za vodu, pa će tako Nišlije i Nišlijke, bez obzira na potrošnju, već od avgusta plaćati pogonsku spremnost sistema, dodatnih 231 dinar.

Ovom odlukom na mesečnom nivou biće obuhvaćemo oko 92 500 računa, što znači da će nova stavka preduzeću Naissus doneti oko 21 300 000 dinara mesečno, što je oko 256 000 000 godišnje.

Dodatnim sredstvima otvaraju se vrata novim malverzacijama, dok rešenje za izlivanje kanalizacije nakon velikih pljuskova nije ni na vidiku.

Iz ovog preduzeća nije stiglo nikakvo obrazloženje o uvođenju nove stavke na računima građana, pa Zeleno-Levi front izražava sumnju da će se ta sredstva koristiti za stranačke aktivnosti vladajuće partije, što se može okarakterisati kao još jedna pljačka građana i građanki Niša od strane vlasti.

Zeleno-Levi front Niš pokrenuti peticiju za ukidanje štetne odluke gradskog veća.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.