Združena akcija Krov nad glavom podržava listu kandidata Inicijative Ne davimo Beograd, kao zalog daljoj borbi za neprikosnoveno pravo svakog čoveka da ima svoj dom. Broj 12, pod kojim je lista kandidata Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, za nas nije tek apstrakcija, jer pod tim brojem su naši saborci.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd učestvuje u radu Združene akcije Krov nad glavom ravnopravno sa ostalim grupama i pojedincima okupljenim oko zajedničkog cilja – odbrane prava svih nas i svakoga od nas, na krov nad glavom.

Odbranu poslednje kuće u Savamali, odnosno doma Timotijevića, u leto 2016. godine, organizovala je Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd. Publicitet koji je dobio ovaj događaj dao je veliki podsticaj jačanju i širenju ranijih borbi protiv prinudnih iseljenja (odbrani radnika od izbacivanja iz domova u „Trudbenikovim“ naseljima i dr.), i njihovo okupljanje u Združenu akciju.

Tokom zajedničkog delovanja, uverili smo se u rešenost Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, da se dosledno bori na terenu protiv prinudnih iseljenja, kao i za promenu politike koja proizvodi beskućništvo. Njihov program se jedini jasno protivi prinudnim iseljenjima, i predlaže stambenu politiku koja zastupa najugroženije.

Odluku Inicijative Ne da(vi)mo Beograd da učestvuje na beogradskim izborima, i da na svoju listu uvrsti dosledne borce za pravo na krov nad glavom, doživeli smo kao priliku da se naš glas probije u Skupštinu Grada, da se front naše borbe proširi. Dosadašnja zajednička akcija uliva nam puno poverenje da će odbornici sa liste Ne da(vi)mo Beograd učiniti sve da njihov program postane stvarnost.

PROMENA DOLAZI ZA NAŠ GRAD!