Zeleno-levi front osuđuje progon predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića, zbog njihovog sindikalnog delovanja. Pravo na sindikalno organizovanje je Ustavom garantovano pravo. Nedopustivo je hapšenje sindikalnih aktivista zbog njihovog delovanja pod izgovorom pronevere.

Podsećamo, Vojni sindikat Srbije godinama ukazuje na loše stanje i skandale u Vojsci Srbije. Pre nedelju dana je tehnički ministar odbrane, Miloš Vučević, izjavio je da “nema šta sindikati da traže u vojsci”. Ubrzo nakon ove izjave usledilo je prvo hapšenje, pa puštanje na slobodu, a potom i današnje hapšenje. Zanimljivo je da su hapšenja usledila nakon najave o oduzimanju radnih prava pripadnicima vojske.

Zeleno-levi front pruža podršku Novici Antiću i svim sindikalnim aktivistima koji su zbog svog delovanja meta vlasti.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.