Zeleno-levi front podneo je krivičnu prijavu protiv više N. N. lica, zbog divlje gradnje na Milićevom brdu i uništavanja jedne od poslednjih gradskih šuma i netaknutih oaza prirode u Beogradu.

Vladajući režim uništava zelene površine i šumske predele u Beogradu svojom neodgovornom urbanističkom politikom kojom se podstiče i odobrava neplanska i nelegalna gradnja.

“Ne može se od piromana očekivati da ugasi požar, tako se od Šapića ne može očekivati da se izbori sa nelegalnom i divljom gradnjom. Građani vide da je sam Šapić prekršio zakone naše zemlje i nelegalno nadogradio svoju vilu na Bežanijskoj kosi, i onda poneki sebi daju za pravo da i sami nelegalno grade. Tom prilikom, uništavaju se naše gradske šume, zelene oaze i izvori čistog vazduha. To je nažalost slučaj i na Milićevom brdu.”, izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog fronta.

I dodao je “Pozivamo Tužilaštvo da reaguje po našoj prijavi i zaustavi dalje devastiranje Milićevog brda. Istovremeno, pozivamo građane da se zajedno borimo protiv divlje gradnje. Za manje od mesec dana imamo priliku da smenimo neodgovorni režim. Zato, hajde da biramo Beograd i Dobricu Veselinovića za gradonačelnika.”

Jovana Nedelkoski Petrović, koopredsednica palilulskog odbora Zeleno-levog fronta i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini Grada Beograda, izjavila je: “Predeli poput Milićevog brda su dragoceni za Beograd. To je netaknuta oaza prirode. I morala bi takva da ostane, jer u suprotnom sa razvojem divlje gradnje se dodatno zagađuje vazduh u Beogradu, jer gubimo prirodne izvore kiseonika, ali i podstiče se mogućnost toplotnih udara, kao i opasnost od klizišta prilikom kišnih perioda, zbog nedozvoljenog krčenja šume. Stoga bi tužilaštvo moralo da reaguje i odgovorne adekvatno kazni.”

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.