Imamo čast da najavimo da je pokret Ne davimo Beograd u borbi za dobar grad bogatiji za specijalno vozilo – novu ZAstavu!

Sa našom novom Zastavom imaćemo priliku da budemo na svim mestima gde se narušava javni interes, ali i da obiđemo sve krajeve i blokove našeg grada, da se susretnemo sa našim sugrađanima i sugrađankama, obavestimo ih o našim aktivnostima i planovima, i upoznamo se problemima širom grada.
Ali i najvažnije, imaćemo dodatni pogon u zajedničkim naporima da učinimo Beograd dobrim gradom za sve!

Ukoliko u vašem kraju imate problem u čijem rešavanju vam možemo pomoći, ili samo želite da nas ugostite i upoznate nas sa vašom zgradom, ulicom, mesnom zajednicom, krajem ili samo da se sa nama provozate vašim blokom javite nam se na: [email protected] kako bismo se dogovorili oko detalja posete.

Nova Zastava Pokreta Ne davimo Beograd obezbeđena je zahvaljujući donacijama članova i simpatizera pokreta.

Ukoliko želite da date pogon našoj Zastavi to možete učiniti novčanom donacijom na dinarski račun:
205-0000000268759-75
Primalac: Udruženje Ne davimo Beograd, Dositejeva 13
Svrha uplate: “Donacija pokretu Ne davimo Beograd”
Šifra plaćanja: 189 za uplate u novcu, 289 za uplate preko računa
Više informacija o uplatama u drugim valutama, kao i redovnoj mesečnoj podršci preko PayPal-a možete saznati na:
https://nedavimobeograd.rs/doniraj/

Pročitaj i ovo:

  • bgmetro

Metro ZA potrebe građana, a ne profit tajkuna

Pokret Ne davimo Beograd uputiće primedbe na Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu koji je na javnom uvidu. Naime, predloženi plan za metro nije u interesu građana, već isključivo tajkuna koji su zainteresovani za gradnju na livadama koje povezuje izabrana trasa. Ukoliko se već odustalo od višedecenijskog plana za prvu liniju metroa, ne sme se propustiti prilika da metro poveže najgušće naseljene oblasti grada i tako smanji gužve i ubrza kretanje kroz grad. To prema postojećem planu nije slučaj.

Nova podrška javnih ličnosti “Povelji za dobar grad” pokreta Ne davimo Beograd

Nova grupa javnih ličnosti i nezavisnih intelektualaca podržala je “Povelju za dobar grad”, pokreta Ne davimo Beograd. Podršci planu, kako da Beograd postane dobar grad za sve njegove građane, pridružili su se muzičari Branko Golubović Golub, pevač grupe Goblini i Nebojša Despotović iz benda Duboka Ilegala, zatim profesorka Srbijanka Turajlić, društveni aktivista Gordan Paunović, psihoterapeutkinja Aurelija Đan, sociološkinja Jana Šarić, aktivistkinja za ženska prava Maša Elezović i IT stručnjak Ivan Milošević. Podršku povelji dali su i pesnik Stevan Tatalović, književna prevoditeljka, novinarka i spisateljica Mirjana Ognjanović i antropološkinja Irena Molnar.