Zahvaljujemo svim građanima Srbije koji su juče dostojanstveno na skupu „Srbija protiv nasilja“ odali poštu žrtvama i sa dubokim pijetetom pokazali bolje lice Srbije.

Ujedno zahvaljujemo i na tome što su građani pokazali veliku odgovornost i nisu dozvolili da pojedinačni pokušaji provokatora vlasti izmanipulišu ovaj nenasilni i dostojanstveni protest.

Povodom zahteva protesta, obaveštavamo javnost da ćemo danas u 13.30 sati podneti predsedniku Narodne skupštine Vladimiru Orliću zahtev za hitno održavanje sednice Narodne skupštine o odgovonosti Vlade i bezbednosnoj situaciji u zemlji.

U sredu, 10. maja, u 11.55 članovima Saveta REM-a predaćemo spreman tekst ostavki zbog njihove odgovornosti što je medijska scena u Srbiji preplavljena nasiljem i mržnjom. Pored smene članova REM-a, zahtevamo i hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje emituju nasilje i agresiju sa nacionalnih frekvencija, oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, zabranu tabloida koji propagiraju nasilje i šire lažne vesti, kao i smenu rukovodstva RTS-a.

U četvrtak, 11. maja, narodni poslanici će spreman tekst ostavki ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Alekandra Vulina predati Vladi.

Ukoliko do petka 12. maja ne budu ispunjeni svi zahtevi skupa „Srbija protiv nasilja“, u petak neka Srbija stane. Pozivamo sve građane da nas bude još više.

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja”

Pročitaj i ovo: