Smena inspektora Milenkovića i Mitića deo je plana Srpske napredne stranke da svoje visoke funkcionere izvuče iz odgovornosti za slučaj Jovanjica. U ovom slučaju, ta odgovornost nije samo politička, već i pravna, odnosno krivična, jer postaje sve jasnije da su Gašić i Vulin u najmanju ruku znali šta se u Jovanjici dešava, ako nisu i sami bili neposredni učesnici u ovoj kriminalnoj organizaciji.

U toku poslednjeg zasedanja parlamenta, ministar Gašić zloupotrebio je skupštinsku govornicu kako bi kriminalizovao inspektore Mitića i Milenkovića, u čemu mu je podršku pružao Vladimir Đukanović koji je poslaničku funkciju zloupotrebio da javno zastupa interese svog klijenta, prvooptuženog u predmetu Jovanjica.

Poslanica Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić postavila je ministru Gašiću nekoliko pitanja na koja on do sada nije odgovorio. Između ostalog, zbog čega je procena bezbednosti za ova dva inspektora nakon što je prijavljeno da su im životi ugroženi i da je pripremljena njihova likvidacija, proglašena državnom tajnom i zašto je bilo potrebno pune dve godine da ona bude izrađena.

Pročitaj i ovo: