Zeleno-levi front iskazuje zabrinutost i zahteva odgovornost zbog kompromitovanih ličnih podataka građana Srbije nakon objavljivanja 34GB podataka koji su dostupni svima na internetu. Lični podaci su preuzeti tokom hakerskog napada na sistem Elektroprivrede Srbije, zbog kojeg velikom broju građana kasne računi za struju.

Nakon svakodnevnih zloupotreba sistema sa ličnim podacima političkih protivnika i za vlast nepodobnih građana, partijsko zapošljavanje nesposobnih kadrova je danas omogućilo da se ličnim podacima naših građana slobodno manipuliše na globalnom nivou.

Pozivamo v.d. generalnog direktora EPS Dušana Živkovića, kao i druge nadležne da se konačno obrate javnosti, saopšte istinu i odgovore na sledeća pitanja:

Da li je EPS platio hakerima traženi iznos za vraćanje kompromitovanih podataka?

Koji su podaci građana Srbije ugroženi?

Ko će snositi odgovornost za ovakav propust i na koji način?

Kakav je plan da se ovako nešto ne ponovi i kako će se dalje čuvati podaci građana naše zemlje?

Da li su tužilaštvo, BIA i MUP pokrenuli istragu povodom svih ovih stvari?

Zeleno-levi front zahteva hitnu istragu i odgovornost svih koji su doveli do ove izuzetno zabrinjavajuće situacije.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.