Jovani Marović, bivšoj potpredsednici vlade i ministarki evropskih integracija Crne Gore zabranjen je ulaz u Srbiju na aerodromu Nikola Tesla. Rečeno joj je da je razlog zabrane ulaska u Srbiju “zaštita bezbednosti Republike Srbije i njenih građana”.

Jovana Marović je i ranije zbog svojih javno izrečenih stavova bila tema pisanja tabloida u Srbiji u kojima je najbrutalnije napadana. Nakon prisustva na protestima Srbija protiv nasilja, ovi napadi su se intenzivirali i pretpostavljamo da je upravo ova podrška protestima razlog zabrane ulaska u Srbiju.

Planirano je da ona učestvuje u panel diskusiji, na konferenciji “Zemaljski forum 2023”, koja se ove godine održava u Požegi, na kojoj je ona već bila učesnik nakon čega je takođe brutalno napadana u režimskim tabloidima poput Alo-a, Srpskog telegrafa i sličnih.

Režim Aleksandra Vučića i njegova produžena ruka iz BIA-e podigli su političku represiju na viši nivo. Sada se stranim državljanima zabranjuje sloboda kretanja i javno izrečenih stavova.

Zeleno-levi front pita da li Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin uvode novo jednoumlje u Srbiju i vode zemlju u novu izolaciju. Sada i građani prijateljskih država ne mogu da uđu u zemlju ukoliko javno iznose svoje mišljenje ili imaju prijatelje u opoziciji.

Najoštrije osuđujemo zabranu ulaska Jovani Marović u Srbiju i zahtevamo da se joj se hitno omogući ulazak u zemlju.

Pročitaj i ovo: