Jovani Marović, bivšoj potpredsednici vlade i ministarki evropskih integracija Crne Gore zabranjen je ulaz u Srbiju na aerodromu Nikola Tesla. Rečeno joj je da je razlog zabrane ulaska u Srbiju “zaštita bezbednosti Republike Srbije i njenih građana”.

Jovana Marović je i ranije zbog svojih javno izrečenih stavova bila tema pisanja tabloida u Srbiji u kojima je najbrutalnije napadana. Nakon prisustva na protestima Srbija protiv nasilja, ovi napadi su se intenzivirali i pretpostavljamo da je upravo ova podrška protestima razlog zabrane ulaska u Srbiju.

Planirano je da ona učestvuje u panel diskusiji, na konferenciji “Zemaljski forum 2023”, koja se ove godine održava u Požegi, na kojoj je ona već bila učesnik nakon čega je takođe brutalno napadana u režimskim tabloidima poput Alo-a, Srpskog telegrafa i sličnih.

Režim Aleksandra Vučića i njegova produžena ruka iz BIA-e podigli su političku represiju na viši nivo. Sada se stranim državljanima zabranjuje sloboda kretanja i javno izrečenih stavova.

Zeleno-levi front pita da li Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin uvode novo jednoumlje u Srbiju i vode zemlju u novu izolaciju. Sada i građani prijateljskih država ne mogu da uđu u zemlju ukoliko javno iznose svoje mišljenje ili imaju prijatelje u opoziciji.

Najoštrije osuđujemo zabranu ulaska Jovani Marović u Srbiju i zahtevamo da se joj se hitno omogući ulazak u zemlju.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.