Odgovornost za smrt žene, koja je preminula nakon incidenta sa vozilom javnog prevoza u Beogradu, snosi gradska vlast. Ova tragedija je posledica sistemskog uništavanja javnog prevoza u Beogradu

Zeleno-levi front je upozoravao na katastrofalno stanje u javnom gradskom prevozu. Nepridavanje značaja ovim upozorenjima od strane gradske vlasti je ovog puta rezultiralo nesrećom u kojoj je jedna osoba izgubila život. Incident se desio kod Karađorđevog parka, kada se sa autobusa privatnog prevoznika Banbus odvalio točak, udario dve građanke, a jednu teško povredio tako da je završila na reanimaciji, a potom i preminula.

“Ovakvi događaji su direktna posledica loše gradske politike prema privatnim prevoznicima koji opslužuju linjje javnog gradskog prevoza. Ne vrše se kontrole autobusa koje privatnici puštaju na ulice, niti su oni motivisani da kontrolišu i redovno održavaju svoja vozila, a reaguje se tek kada dođe do konkretnog kvara, i za to ne snose nikakve sankcije”, kaže Zoran Bukvić, koordinator saobraćaja Zeleno-levog fronta. “Zahtevamo da gradska vlast prestane da pravi štetne burazerske dilove, da se linije dodele samo prevoznicima koji mogu da garantuju određeni standard kvaliteta prevoza i bezbednosti u saobraćaju, i da se GSP konačno stavi na noge, umesto što se konstantno urušava”, dodao je Bukvić.

Zeleno-levi front zahteva hitno utvrđivanje odgovornosti za one koji su svojom politikom i nečinjenjem dozvolili da neispravna vozila privatnih prevoznika izađu na ulicu, što je rezultiralo tragičnom smrću jedne sugrađanke.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.