U prvom izdanju emisije “Za dobar grad LIVE” razgovaramo o poreskom sistemu Srbije sa Svetislavom Kostićem, profesorom Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i jednim od najvećih stručnjaka u domenu poreske politike u Srbiji. Profesor Svetislav Kostić je i član pravnog tima i socioekonomske grupe pokreta Ne davimo Beograd.

Kakvo je stanje poreskog sistema naše države, šta su moguća poboljšanja i možda najvažnije, da li bi poreska reforma mogla da bude alat za smanjenje ogromnih društvenih nejednakosti u našem društvu? Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo postaviti profesoru Kostiću, a ukoliko i vi imate nešto na šta biste voleli da odgovorimo, možete se uključiti u toku emisije i postaviti ih u komentarima.

Emisija “Za dobar grad LIVE” emituje se u svake srede od 19 časova na Fejsbuk stranici Ne davimo Beograd, a gledaoci mogu postavljati pitanja i ostavljati komentare na koje će gosti odgovarati.

Pogledajte i prethodnu, pilot, emisiju “Za dobar grad LIVE” u kojoj smo razgovarali o referendumu i promenama Ustava sa Biljanom Đorđević, docentkinjom Fakulteta političkih nauka i članicom Malog veća Ne davimo Beograd.

Pročitaj i ovo:

Srednjovekovno nasleđe na teritoriji Beograda: Slučaj manastira Kastaljan

Dok se u centru grada podižu neprimereni i umetnički bezvredni spomenici, poput onog despotu Stefanu Lazareviću na Starom gradu, postojeće kulturno nasleđe upravo iz perioda njegove vladavine zanemaruje se i ugrožava. O ovome svedoči primer ostataka manastira Kastaljan koji smo obišli povodom najava da se sprema nadogradnja ovog izuzetnog lokaliteta koji ne samo da je zaštićen kao spomenik kulture, već se nalazi i unutar zaštićenog prirodnog dobra.

Plan generalne regulacije uvod u seču Košutnjaka

Planom generalne regulacije Beograda, na koji smo predali stručne primedbe, pripremljen je teren za novi napad na naš Košutnjak. U ulicu Kneza Višeslava planom su postavljena tri kružna toka koja su prekopirana iz plana kojim je investitor Avala Film predvideo seču skoro 30ha šume i protiv koga su građani ustali i sakupili 80.000 potpisa.

Leva obala Dunava pokazala potencijal za promene na referendumu

Beograd je, zajedno sa drugim većim gradovima, jasno rekao NE! promeni ustava, a sa njim i Palilula, teritorijalno najveća beogradska opština, gde je vlasti poverovalo 43.08%, a poverenje uskratilo 56,92% građana. Rezultat na levoj obali Dunava malo drugačiji, DA je zaikružilo 51,74%, a potencijal za promene pokazala su naselja Kotež (52,94%), Krnjača (51.60%) i Borča (50,42%).