U prvom izdanju emisije “Za dobar grad LIVE” razgovaramo o poreskom sistemu Srbije sa Svetislavom Kostićem, profesorom Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i jednim od najvećih stručnjaka u domenu poreske politike u Srbiji. Profesor Svetislav Kostić je i član pravnog tima i socioekonomske grupe pokreta Ne davimo Beograd.

Kakvo je stanje poreskog sistema naše države, šta su moguća poboljšanja i možda najvažnije, da li bi poreska reforma mogla da bude alat za smanjenje ogromnih društvenih nejednakosti u našem društvu? Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo postaviti profesoru Kostiću, a ukoliko i vi imate nešto na šta biste voleli da odgovorimo, možete se uključiti u toku emisije i postaviti ih u komentarima.

Emisija “Za dobar grad LIVE” emituje se u svake srede od 19 časova na Fejsbuk stranici Ne davimo Beograd, a gledaoci mogu postavljati pitanja i ostavljati komentare na koje će gosti odgovarati.

Pogledajte i prethodnu, pilot, emisiju “Za dobar grad LIVE” u kojoj smo razgovarali o referendumu i promenama Ustava sa Biljanom Đorđević, docentkinjom Fakulteta političkih nauka i članicom Malog veća Ne davimo Beograd.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Monitor: U regionu problemi slični, pa tako i rešenja

Biljana Đorđević za crnogorski nedeljnik Monitor: Ne samo što bi dobrosusjedski odnosi morali da budu stalno njegovani već to za naš region označava istovremeno i sentimentalno i racionalno. Osjećamo da smo nekad bili dio iste države i pogađaju nas slični problemi koji, moguće je da će se to pokazati kao racionalno, traže i zajednička regionalna riješenja

Linijski park ili Linijska prevara?

Radi se o oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na kulturna, istorijska, društvena i prirodna dobra u toj zoni. Ova oblast zaslužuje pažljivu, promišljenu i progresivnu revitalizaciju. Zbog svoje vrednosti ova oblast predstavlja i atraktivan plen onima koji godinama kidišu na javna dobra uništavajući ih zarad sumnjivih investicionih projekata i koruptivnog profita.

Ponovo napadnut aktivista NDBGD: Ne osećam se bezbedno, nisam učinio ništa loše

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.