Vučićev režim je još jednom pokazao svoje pravo – nasilničko lice. Nisu dozvolili gradskim odbornicima i poslanicima da uđu u Skupštinu grada, poslali su svoje huligane da prave incidente, da bi na kraju Vučić na građane koji se bune zbog pokradenih izbora poslao specijalne jedinice koje su primenile brutalnu silu. O tome svedoče mnogobrojni snimci, kao i činjenica da su jednog od demonstranata krvnički pretukli i polomili mu nogu, šutirajući ga dok je ležao na zemlji. Napadnut je od strane policije i Radomir Lazović.

Osuđujemo nasilje koje je režim primenio da bi rasturio demonstracije građana koji samo traze poništavanje izbora, kao i pokušaj predstavljanja mirnih protesta nasilničkim. Posebno osuđujemo hapšenje velikog broja protestanata koji nisu dali nikakvog povoda za to. Najoštrije osuđujemi laži koje je u više javnih obraćanja večeras izgovorio Vučić.

Građanima obećavamo da nećemo odustati od borbe za poništavanje izbora i normalnu i pristojnu Srbiju koju svi želimo. Nikada nećemo prihvatiti krađu koja je organizovano sprovedena na izborima.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.